Renault Forums :: Independent Renault forum - View Single Post - Windscreen Wipers stopped working! Help

View Single Post
post #5 of (permalink) Old 2nd December 2006
Platinum member
Join Date: Mar 2006
Posts: 1,854
Nominated 0 Times in 1 Post
Nominated TOTW/F/M Award(s): 2
Thanks: 6
Thanked 15 Times in 15 Posts
Originally Posted by stickygoblin View Post
Thanks for the suggestion...

i did some investigateing last night and it turned out to be a dodgey power connection to the motor - it works but only when you jimmy the wire around a bit till it gets connected.

So i took it down to the local garage and it turns out that a new windscreen wiper motor for the renault megan fidji is the princly sum of £177 plus the vat andf thats without fitting it!

now i ask you - is this clearly an over the barrel situation or what??


It sounds like you need to take the motor apart clean it and put together again using new contact-brushes, (if it works when you jiggle it, both stator and rotor are fine). Happened to me on a Golf once. The brushes wear down and make a poor contact. It shouldn't be a big job, but do try to do it carefully and try and source the brushes beforehand as they may not be the sort of thing that your local motorist's centre will have on their shelves. But they should be available.

Failing that, look for a salvaged unit from a breaker's yard.
Currently in vass20's garage:
Citroen Relay 2.2 HDi + Citroen C4 1.6 HDi EGS
vass20 is offline  
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome