Renault Forums :: Independent Renault forum - View Single Post - that good old Washer Bottle problem... Grrr

View Single Post
post #1 of (permalink) Old 23rd November 2013 Thread Starter
the dazzler
Junior Member
Join Date: Nov 2013
Posts: 12
Nominated 0 Times in 0 Posts
TOTW/F/M Award(s): 0
Thanks: 1
Thanked 0 Times in 0 Posts
that good old Washer Bottle problem... Grrr

so here we are, a 1/4 of the way through winter and the washer bottle decides it doesnt want to play ball and do the job it is built for and send water to any of my windows...

there is an amazing thread on here that really goes into detail about how to fix this problem (ALL of which i have tried) but, alas, no joy..

i am posting this in the hope somebody replies with a "have you tried this" style response...

so here goes,
  1. disconected all the tubes from the washer bottle pump and blew down them with my mouth to ensure these are clear - yep.. a little trickle of water came through
  2. take the little sliding shuttle out of the inside of the pump to ensure this is not wedged into position - nope, this slides freely with no problem
  3. replaced the actual washer pump - yep, my local scrap yard had one on the shelf for a tenner, my old one made a noise but the pin shaft thingy didnt rotate (assumed the shaft was broken - but not the motor) Changed over now.
  4. poured lots of hot soapy water into the reservoir (with the pump removed) to flush the bottle and remove any built up Algea - yep done that.. altough you can't see the bottom of the reservoir to be 100% certain that its all removed, but when you pull the pump out all the water comes out
does anyone out there have any idea what the problem could possibly be??

Hellllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllll lllp meeeeeee Pleeeeeeeeeeeeease

p.s. its a clio 2 on a T Plate
the dazzler is offline  
  5 Lastest Threads by the dazzler
Thread Forum Last Poster Replies Views Last Post
that good old Washer Bottle problem... Grrr Cars & motoring madnoel10 8 1581 23rd November 2013 01:47 PM
did i say it was "perfect"?... well i lied... Electronics the dazzler 3 679 19th November 2013 06:44 PM
what to look for when buying a '99 Clio Cars & motoring lancs dave 11 1089 17th November 2013 08:07 AM
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome