Renault Scenic I - Engine Judder At Slow Speed - Page 2 - Renault Forums :: Independent Renault forum

LinkBack Thread Tools Display Modes
post #6 of 11 (permalink) Old 30th October 2007
Platinum member
Join Date: Aug 2005
Posts: 14,145
Nominated 2 Times in 3 Posts
Nominated TOTW/F/M Award(s): 3
Thanks: 0
Thanked 68 Times in 26 Posts
Great to hear Lag's advice did the business Jackrat.

Thanks for keeping us updated.

I will move this thread to the Knowledge base hoefully it will help other Members.

Last edited by ottoman; 30th October 2007 at 08:46 AM.
ottoman is offline  
Sponsored Links
post #7 of 11 (permalink) Old 10th November 2007
Junior Member
Join Date: May 2007
Posts: 28
Nominated 0 Times in 0 Posts
TOTW/F/M Award(s): 0
Thanks: 0
Thanked 4 Times in 3 Posts
I have a similar issue, major juddering, mainly only on pull off, I have the 8 valve 2.0l petrol 1999 scenic rxe, would this diagnosis be common?
Currently in djpleasure's garage:
Renault Grand Scenic Privilege TomTom 1.9 DCi Mk III
djpleasure is offline  
post #8 of 11 (permalink) Old 15th November 2007
Junior Member
ashleyward84's Avatar
Join Date: Aug 2007
Posts: 23
Nominated 0 Times in 0 Posts
TOTW/F/M Award(s): 0
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Hi mine also judders at low speeds its a 16v 1.6 2000 would it be the same issue?
Currently in ashleyward84's garage:
2000 Scenic RXE 1.6
ashleyward84 is offline  
post #9 of 11 (permalink) Old 15th November 2007 Thread Starter
Junior Member
Join Date: Oct 2007
Posts: 4
Nominated 0 Times in 0 Posts
TOTW/F/M Award(s): 0
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
I am no expert but since getting this problem sorted I have geard it is quite a common problem so I would look there first. We spent loads of money replacing other things first just to find out it was a pipe.

Hope this helps
Currently in jackrat's garage:
1998 S Reg Renault Megane Scenic 1.6RT (manual)
jackrat is offline  
post #10 of 11 (permalink) Old 12th February 2008
subversion's Avatar
Join Date: Nov 2006
Posts: 47
Nominated 0 Times in 0 Posts
TOTW/F/M Award(s): 0
Thanks: 1
Thanked 0 Times in 0 Posts

Hi folks

Sorry to awaken an olde thread but it does seem partly relevent to my own minor problem. When cold starting my car I get engine judder when pulling away in 1st. This only seems to last a few minutes & disappears as the engine starts to warm. I have recently replaced the 2 front engine mounts & intend to do the rear one next. Any ideas or links to appropriate threads (I did a search & this seemed to be on the right track) greatly appreciated

Currently in subversion's garage:
1998(R) Renault Megane Scenic 1.6RT

Last edited by subversion; 13th February 2008 at 07:48 PM. Reason: Ahh! there it is...
subversion is offline  

engine , judder , renault , scenic , slow , speed

Quick Reply

Register Now

In order to be able to post messages on the Renault Forums :: Independent Renault forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:


Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.

Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode

Posting Rules  
You may not post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome