Renault Forums :: Independent Renault forum - View Single Post - Laguna Battery Drain

View Single Post
post #6 of (permalink) Old 7th February 2007
Veteran Member
Technical Supremo
Lagdti's Avatar
Join Date: Dec 2005
Posts: 40,429
Nominated 2 Times in 20 Posts
Nominated TOTW/F/M Award(s): 18
Thanks: 149
Thanked 1,103 Times in 942 Posts
You need to check the amp drain on the battery.If you have access to a multimeter,disconnect the battery earth lead and connect the multimeter between the battery earth terminal and the lead you have just taken off.Turn the multimeter to it's amp reading and check what it is saying.Anything under 0.3 of an amp is acceptable,anything above this needs further examination.You can start by pulling the fuses out of the fusebox one by one and checking to see if the drain drops.If it does,then what ever the fuse controls is the culprit.It's not unusual for the alternator to drain the system if it's faulty,so thats something else to bear in mind.

Two things to remember though,make sure you've got your radio code handy,and switch off the interior lighting,otherwise you'll get a false reading if you open a door to get to the fuse box!.

Also,if you have had two new batteries,it might not be the batteries at fault.Check the connections to the starter motor and the earth leads from the engine to the body and from the body to the battery.

I'd rather push my Alfa than drive a BMW....
Currently in Lagdti's garage:
2004 Saab 9-5 HOT Aero and a 2001 Audi A3 1.8 Turbo

Last edited by Lagdti; 7th February 2007 at 07:31 PM.
Lagdti is offline  
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome