Renault Forums :: Independent Renault forum - View Single Post - Renault Clio 2003 - Engines - Loss of power and Warning Light

View Single Post
post #301 of (permalink) Old 1st February 2014
Rasher 007
Junior Member
Join Date: Jan 2013
Posts: 11
Nominated 0 Times in 0 Posts
TOTW/F/M Award(s): 0
Thanks: 1
Thanked 3 Times in 3 Posts
Re: Renault Clio 2003 - Engines - Loss of power and Warning Light

Originally Posted by sixteen_valve_vanessa View Post
Hello - first post. I've had a trawl through the forums and found similar questions but can't find one that matches my own problem.

Basically what happens is that I am driving along and all of a sudden my clio (03 Clio Expression 1.2 16v) dramatically loses power and acceleration. When this happens the electronic fault warning light comes on on my dashboard. (The one with a jagged line and a 'squiggle' beneath it!)Because my maximum speed drops to about 30 mph I have to limp to a layby or the next set of traffic lights and turn the car off and on again. This always seems to clear the problem... until the next time it occurs.

I took it to a garage who hooked my car up to a system which is (supposedly) able to diagnose the fault. They said that it was a problem either with the throttle potentiometer or another little switch. So I spent 120 quid having this diagnosis done and these two components changed. Guess what? It still happens!

I have had the car for a year, it has 63k miles on the clock and this fault has been occurring intemittently for about 4 months. Unfortunately it has been happening more and more recently such that it happens pretty much every journey I make now.

Its bloody annoying and actually pretty dangerous as it seems to happen without warning. Any advice gratefully received!

PS My car is blue if that makes a difference.
hi vanessa does ecu on back of engine have a loose fitting square metal cube covering the left side wiring harness??
sounds like it may have in which case check the wiring around there to see if any are worn through and getting worse!!
its a common fault with loads of people discussing it
new loom from stealers about 130 and approx 2hrs to fit
in any case get that security box out of it because if this isnt the problem then it soon will be!!! hope this helps but cost nowt to look
Currently in Rasher 007's garage:
too many projects
Rasher 007 is offline  
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome