Clio 1.5 dci (54) loss of power at 2,500rpm - Renault Forums :: Independent Renault forum

Engines Engines and other oily matters

Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 12 (permalink) Old 13th February 2011 Thread Starter
Junior Member
 
Join Date: Jan 2008
Posts: 13
Nominated 0 Times in 0 Posts
TOTW/F/M Award(s): 0
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Clio 1.5 dci (54) loss of power at 2,500rpm

Hi everyone
I've just spent the last hour reading similar cases on clio owners losing power, but nothing that resembles my case. Wonder if anyone can suggest something?

I have a Clio 1.5dci, 70k miles (54 plate)
Recent oil change, new battery, glow plugs, timing belt and tensioners (done early Jan 2011) - Fuel filter changed 10k miles ago.

When driving, as I get to around 67mph and 2,500 rpm I notice a drop in power (feels like its missing one of the cylinders) and the glowplug/heater light pops on. The light goes off, if I press the clutch and take it back to low revs, but if I drive back up to the speed again - it pops on again and there is a loss of power.

I can keep driving the car no problem, but it doesn't pull nearly as well as it did before the light comes on and it takes much longer to get up to speed on the motorway.

I took it into my local diesel garage who had the car for the whole day, they were unable to repeat the experience, but I see the light everyday I use the car.. doing 70 mile round trip on the motorway.

Error codes they were seeing 1078 and 1004 and they said this was an 'unknown'

I've noticed its drinking a little bit more fuel than normal, but haven't seen any smoke.

Having spent 600 getting all the work done on it in Jan, I'm keen to try and find out the problem.

Should also note I had the EGR valve replaced about 2 years ago too.

Any help is greatly appreciated.
many thanks
cliodci65 is offline  
  5 Lastest Threads by cliodci65
Thread Forum Last Poster Replies Views Last Post
Air intake split, see photo. Clio dci Engines mr espace 1 1557 26th January 2013 08:17 PM
Repair fabric pipe? Exhausts cliodci65 0 681 20th January 2013 01:39 PM
Engine management light and loss of power CLIO Engines Ascalon 4 2111 19th January 2013 09:50 AM
Clio 1.5 dci (54) loss of power at 2,500rpm Engines mcburney777 11 6799 13th February 2011 07:05 PM
Clio dci65 noise when changing gear. Engines cliodci65 3 998 17th January 2008 02:42 PM
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 12 (permalink) Old 13th February 2011
Member
 
Join Date: Feb 2011
Posts: 39
Nominated 0 Times in 0 Posts
TOTW/F/M Award(s): 0
Thanks: 0
Thanked 9 Times in 9 Posts
Cool Re: Clio 1.5 dci (54) loss of power at 2,500rpm

Hi , this one does suffer with the fuel pump breaking up and throwing swarf into the fuel system. To test this empty the contents of the fule filter into a glass jar (fuel) and use a magent into the fuel , if you pick up anything you may have a problem with the pump ! , good luck Richard
Currently in KILOX's garage:
Renault megane estate , and Renault 18 turbo (RTE)
KILOX is offline  
post #3 of 12 (permalink) Old 13th February 2011 Thread Starter
Junior Member
Threadstarter
 
Join Date: Jan 2008
Posts: 13
Nominated 0 Times in 0 Posts
TOTW/F/M Award(s): 0
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Re: Clio 1.5 dci (54) loss of power at 2,500rpm

Thanks - I'm pretty sure its clean, but will check
cliodci65 is offline  
post #4 of 12 (permalink) Old 14th February 2011
Diamond member
 
mowgli's Avatar
 
Join Date: Mar 2008
Posts: 337
Nominated 0 Times in 1 Post
Nominated TOTW/F/M Award(s): 1
Thanks: 9
Thanked 25 Times in 24 Posts
Re: Clio 1.5 dci (54) loss of power at 2,500rpm

Is it a loss of power at 2500rpm in every gear or just at that speed?

I had a similar problem but it happened in every gear which turned out to be the turbo solenoid which was causing the turbo not to work properly.

150 problem solved.

Hope this helps
Currently in mowgli's garage:
Megane III Dynamique Tom Tom 106Dci
mowgli is offline  
post #5 of 12 (permalink) Old 14th February 2011 Thread Starter
Junior Member
Threadstarter
 
Join Date: Jan 2008
Posts: 13
Nominated 0 Times in 0 Posts
TOTW/F/M Award(s): 0
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Re: Clio 1.5 dci (54) loss of power at 2,500rpm

Hi,
I think its just at higher speed, did it again all the way to work and back again today. Hit the high speed, can run fine from cold for about 10 mins, then on comes light and you feel a little loss of power, as if it working harder but not going faster.

cliodci65 is offline  
Reply

Tags
500rpm , clio , dci , loss , power

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Renault Forums :: Independent Renault forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in









Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome