HELP! 1.9DCI Megane will not cold start - Renault Forums :: Independent Renault forum

Engines Engines and other oily matters

 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 2 (permalink) Old 13th April 2010 Thread Starter
Member
 
Join Date: Aug 2009
Posts: 81
Nominated 0 Times in 0 Posts
TOTW/F/M Award(s): 0
Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
Question HELP! 1.9DCI Megane will not cold start

Yesterday the 1.9DCI (F9Q with 59K miles) would not start, after trying to start with jump leads, this did not work.

A bump start got the car working to the point it got to the local garage.
FIX: New glow plugs (noticed a check injection error last week, and measured resistance and voltage last week - looked like 3 faulty glow plugs) Cost for 4 plugs and labour 75

This morning same issue.
I'm thinking injectors needing cleaned, as I am bad for running the fuel very low in the fuel tank.

This is also thinking due to a couple of hesitations a fortnight ago, but nothing for 10 days, then this. Batt reading 12.65v with no load. unknown with load.

ANY MORE IDEA'S???
Currently in westie666's garage:
Megane II Sport Tourer 1.9 dci & Citroen C4 1.6 SX 5dr Hatchback
westie666 is offline  
  5 Lastest Threads by westie666
Thread Forum Last Poster Replies Views Last Post
Oil for oil change Engines westie666 4 1506 20th May 2010 12:48 PM
Loosing brake fluid, but not appearing anywhere! Engines westie666 5 2545 12th May 2010 03:32 PM
Best Place to get a catch tray! Engines mord 3 1327 3rd May 2010 10:12 AM
1.9DCi (F9Q) non start Engines westie666 2 2331 15th April 2010 02:20 PM
HELP! 1.9DCI Megane will not cold start Engines westie666 1 1541 13th April 2010 09:35 AM
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 2 (permalink) Old 20th April 2010 Thread Starter
Member
Threadstarter
 
Join Date: Aug 2009
Posts: 81
Nominated 0 Times in 0 Posts
TOTW/F/M Award(s): 0
Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
Re: HELP! 1.9DCI Megane will not cold start

To close this post!

Got to the bottom of the issue yesterday!

Called the AA out as the car would not Bump start (car was at mum's house so no home callout!)

Not battery, easy start does not work.
no faults on fault reader.

Checked crank speed 0 RPM.

1x Crank shaft sensor from renault (30.81)

DONE!

No error messages...thanks to all for your help!

G
Currently in westie666's garage:
Megane II Sport Tourer 1.9 dci & Citroen C4 1.6 SX 5dr Hatchback
westie666 is offline  
Reply

Tags
19dci , cold , megane , start

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Renault Forums :: Independent Renault forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in









Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome