2005 megane vvti 1.6 16v starter motor problem - Renault Forums :: Independent Renault forum

Engines Engines and other oily matters

 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 5 (permalink) Old 7th October 2010 Thread Starter
Junior Member
 
Join Date: Oct 2010
Posts: 6
Nominated 0 Times in 0 Posts
TOTW/F/M Award(s): 0
Thanks: 1
Thanked 0 Times in 0 Posts
2005 megane vvti 1.6 16v starter motor problem

Hi, Please Help
I have a 2005 megane vvti 1.6 16v with a new problem. It sometimes takes a couple of times before the engine starts and it sounds like the starter motor makes a loud clicking noise after it turns the engine over but fails to start it. It finally starts on about the third go with no noise. Do you think the starter motor is on its way out?
Currently in VVTISPORTTOURER's garage:
2005 renault megane sport tourer vvti 1.6 16v
VVTISPORTTOURER is offline  
  5 Lastest Threads by VVTISPORTTOURER
Thread Forum Last Poster Replies Views Last Post
2005 megane vvti 1.6 16v starter motor problem Engines VVTISPORTTOURER 4 4860 7th October 2010 09:14 PM
2005 Megane fitted new battery now have electric... Electronics 1 2058 7th October 2010 08:50 AM
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 5 (permalink) Old 7th October 2010
Scenic Fidji
Guest
 
Posts: n/a
Re: 2005 megane vvti 1.6 16v starter motor problem

Sounds like the solenoid clicking which can be caused by dirty and poor connections. I would try tightening the connections on the starter motor and battery 1st.
post #3 of 5 (permalink) Old 7th October 2010 Thread Starter
Junior Member
Threadstarter
 
Join Date: Oct 2010
Posts: 6
Nominated 0 Times in 0 Posts
TOTW/F/M Award(s): 0
Thanks: 1
Thanked 0 Times in 0 Posts
Re: 2005 megane vvti 1.6 16v starter motor problem

Ok cheers i'll give that a go first before getting a new starter.
Many Thanks.
Currently in VVTISPORTTOURER's garage:
2005 renault megane sport tourer vvti 1.6 16v
VVTISPORTTOURER is offline  
post #4 of 5 (permalink) Old 7th October 2010
Scenic Fidji
Guest
 
Posts: n/a
Re: 2005 megane vvti 1.6 16v starter motor problem

Another thought it might be worth also getting the battery checked as well. 2005 it might still be on the original one?
post #5 of 5 (permalink) Old 8th October 2010 Thread Starter
Junior Member
Threadstarter
 
Join Date: Oct 2010
Posts: 6
Nominated 0 Times in 0 Posts
TOTW/F/M Award(s): 0
Thanks: 1
Thanked 0 Times in 0 Posts
Re: 2005 megane vvti 1.6 16v starter motor problem

Got new battery a few days ago a nice 075 one. I have double checked the connections on the terminals and there ok. I am going to clean up the connections on the starter today hopefully that solves it. Its done 65k maybe the solenoid thinks its done enough work.
Currently in VVTISPORTTOURER's garage:
2005 renault megane sport tourer vvti 1.6 16v
VVTISPORTTOURER is offline  
Reply

Tags
16v , 2005 , megane , motor , problem , starter , vvti

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Renault Forums :: Independent Renault forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in









Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome