Clio i.4 ( 05 ) fault error code 179 - Renault Forums :: Independent Renault forum

Electronics In Car Entertainment (ICE), Sat-Nav, lighting, wiring etc.

Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 9 (permalink) Old 3rd May 2011 Thread Starter
Junior Member
 
Join Date: Aug 2009
Posts: 15
Nominated 0 Times in 0 Posts
TOTW/F/M Award(s): 0
Thanks: 7
Thanked 0 Times in 0 Posts
Clio i.4 ( 05 ) fault error code 179

Hi i have been on this forum last with a fault but had no response, Clio service & airbag light on all the time. I have had it checked to day he used a snapon unit to test he cleared off all old faults and reset and just one now showing ( 179 ) Front side sensor curcuit off side no signal.. can any body tell me what this is....Thank's..
Currently in PATDEE's garage:
RENAULT CLIO 1.4i (05) AUOTMATIC
PATDEE is offline  
  5 Lastest Threads by PATDEE
Thread Forum Last Poster Replies Views Last Post
Power output clio cigarette lighter Electronics spacecadet 4 1299 24th November 2012 02:20 PM
Cilo, Service & Airbag Light On Fixed. Electronics PATDEE 0 1656 5th May 2011 12:13 PM
Clio, crash sensor location Electronics PATDEE 2 12599 3rd May 2011 05:32 PM
Clio i.4 ( 05 ) fault error code 179 Electronics PATDEE 8 10212 3rd May 2011 12:45 PM
Cilo, Service & Airbag Light On Engines PATDEE 0 1366 28th April 2011 11:45 AM
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 9 (permalink) Old 3rd May 2011
danthevan
Guest
 
Posts: n/a
Re: Clio i.4 ( 05 ) fault error code 179

I'd say that's a pretty conclusive "front o/s crash sensor no signal", ie: the front offside (driverside in the uk) sensor has a broken wire.
As for location, cant help, but probably in the front bumper/headlight/wing sort of area
The Following User Says Thank You to For This Useful Post:
PATDEE (3rd May 2011)
post #3 of 9 (permalink) Old 3rd May 2011 Thread Starter
Junior Member
Threadstarter
 
Join Date: Aug 2009
Posts: 15
Nominated 0 Times in 0 Posts
TOTW/F/M Award(s): 0
Thanks: 7
Thanked 0 Times in 0 Posts
Re: Clio i.4 ( 05 ) fault error code 179

Thank you Danthevan for your reply
It looks like what say, I have had a look in the Haynes Manual and i can see a Driver's side impact sensor in the wiring diagram with two wires to it. I've had a quick look under the bonnet and behind the grill but can't see any thing that i'm looking fore. Can anybody help me out with one.. Thank's..
Currently in PATDEE's garage:
RENAULT CLIO 1.4i (05) AUOTMATIC
PATDEE is offline  
post #4 of 9 (permalink) Old 3rd May 2011
danthevan
Guest
 
Posts: n/a
Re: Clio i.4 ( 05 ) fault error code 179

Can you not see the colours of the wires on the wiring diagram and trace it that way?
There isn't much on the bodywork over that side
post #5 of 9 (permalink) Old 3rd May 2011 Thread Starter
Junior Member
Threadstarter
 
Join Date: Aug 2009
Posts: 15
Nominated 0 Times in 0 Posts
TOTW/F/M Award(s): 0
Thanks: 7
Thanked 0 Times in 0 Posts
Re: Clio i.4 ( 05 ) fault error code 179

Hi yes i can see the wiring from the impact sensor in the manual 2 wires one pink & one green gose back to the air bag modual that's by the gear lever with all the rest of the airbag system.
Currently in PATDEE's garage:
RENAULT CLIO 1.4i (05) AUOTMATIC
PATDEE is offline  
Reply

Tags
179 , clio , code , error , fault

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Renault Forums :: Independent Renault forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in









Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome