Lag 1 central locking - Renault Forums :: Independent Renault forum

Electronics In Car Entertainment (ICE), Sat-Nav, lighting, wiring etc.

LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 3 (permalink) Old 4th July 2007 Thread Starter
Junior Member
valwillis47's Avatar
Join Date: Jan 2007
Posts: 16
Nominated 0 Times in 0 Posts
TOTW/F/M Award(s): 0
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Question Lag 1 central locking

since the heavy rain yesterday I havn't been able to use the central locking, either remotely or with the key in the door (once, I managed to lock it after closing the drivers door hard, but not since)
is this a known problem??
Currently in valwillis47's garage:
2000 renault laguna estate
valwillis47 is offline  
  5 Lastest Threads by valwillis47
Thread Forum Last Poster Replies Views Last Post
Happy Birthday Asterix General Chat Prickleypear 5 1105 5th April 2011 12:23 PM
Scenic 2/Laguna 2 - Pre-Purchase Advice Cars & motoring Azurael 2 916 24th June 2009 09:30 AM
lag1 bonnet release hard to open Bodywork mord 1 794 21st June 2009 11:50 AM
fan belt nightmare Engines valwillis47 4 1096 9th August 2007 06:07 PM
Lag 1 central locking Electronics Lagdti 2 979 4th July 2007 07:05 AM
Sponsored Links
post #2 of 3 (permalink) Old 4th July 2007
Platinum member
Typing Test Champion
Asterix's Avatar
Join Date: Mar 2006
Posts: 13,521
Nominated 0 Times in 0 Posts
TOTW/F/M Award(s): 0
Thanks: 5
Thanked 100 Times in 95 Posts

Life is too short...laugh and enjoy it while you are able to

'24 hours in a day, 24 beers in a case. Coincidence? I Think not !!
Currently in Asterix's garage:
Renault Megane Scenic II 06 1.5dci Oasis in Eclipse Grey Metallic but it is not in a garage
Asterix is offline  
post #3 of 3 (permalink) Old 4th July 2007
Veteran Member
Technical Supremo
Lagdti's Avatar
Join Date: Dec 2005
Posts: 40,429
Nominated 2 Times in 20 Posts
Nominated TOTW/F/M Award(s): 18
Thanks: 149
Thanked 1,103 Times in 942 Posts
Putting the key in the drivers door lock won't activate the central locking at all,only using the key blip,which is obviously not working correctly.

Is the aerial on your car in the roof at the front?.If so it's possible that it's leaked into the reciever for the remote blip,and this is why it no longer works.Does the red light work on the key?.I'd remove the trim in the roof around the base of the aerial and check for moisture.If any is present,put the reciever in an airing cupboard for 24 hours and re-seal the base of the aerial.Sometimes the circuit board on the reciever will dry out and work,other times it will be damaged and need replacing.

Edit;This probably won't help as I've just read that yours is an estate like mine and won't have a roof aerial....sorry!

I'd rather push my Alfa than drive a BMW....
Currently in Lagdti's garage:
2004 Saab 9-5 HOT Aero and a 2001 Audi A3 1.8 Turbo

Last edited by Lagdti; 4th July 2007 at 07:08 PM.
Lagdti is offline  

central , lag , locking

Quick Reply

Register Now

In order to be able to post messages on the Renault Forums :: Independent Renault forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:


Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.

Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome