Pollution fault? 2002 Lag II 2.0 ide - Renault Forums :: Independent Renault forum

Electronics In Car Entertainment (ICE), Sat-Nav, lighting, wiring etc.

LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 2 (permalink) Old 31st July 2007 Thread Starter
Junior Member
Join Date: Jul 2007
Posts: 9
Nominated 0 Times in 0 Posts
TOTW/F/M Award(s): 0
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Unhappy Pollution fault? 2002 Lag II 2.0 ide

I have posted a similar question about this problem. It is relly starting to get on me nerves now. This fault seems to be intermitent the voice computure is telling me pollution monitor fault, the engine management light comes on although there is no change to the way the car drives.
Does anyone know what causes this problem and how to locate and fix myself before i have to give in and take it to renault to have a diagnostics done. Come on guys save me 85.00.

I have read other cases of this problem but other poeples cars seem to go into limp mode and wont go over 2000 rpm mine doesnt and drives as normal.

Could this have something to do with the cat/lambda sensor?

Any sugestions are gratefully welcome.
Currently in daja1975's garage:
2002 renault laguna 2.0 ide initiale
daja1975 is offline  
  5 Lastest Threads by daja1975
Thread Forum Last Poster Replies Views Last Post
Pollution fault? 2002 Lag II 2.0 ide Electronics iainc 1 1026 31st July 2007 10:45 PM
Laguna 2.0IDE Pollution Monitor Fault? Engines daja1975 7 2018 20th July 2007 05:39 PM
Laguna II passenger window going up and down in... Electronics ottoman 3 2980 14th July 2007 06:19 PM
Newbie Welcome to RenaultForums Andy M 4 702 13th July 2007 10:30 AM
Sponsored Links
post #2 of 2 (permalink) Old 12th January 2008
Junior Member
Join Date: Jan 2008
Posts: 1
Nominated 0 Times in 0 Posts
TOTW/F/M Award(s): 0
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts

[i have the same problem i changed my ignition coils just after christmas and the car ran fine.so itook it to the garage to reset my managementlight and was told that the coils wasnt the problem but the bank 1&2 sensors i the its yo do with the catalyst convertor but the light came back on .how bigs the problem and is it alright to drive the car its a renault scenic y reg how much will this cost to fix cheers anyone help please:
Currently in iainc's garage:
renault scenic y reg 1.4 expression petrol
iainc is offline  

fault , ide , lag , pollution

Quick Reply

Register Now

In order to be able to post messages on the Renault Forums :: Independent Renault forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:


Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.

Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome