Megane - non starter - Renault Forums :: Independent Renault forum

Electronics In Car Entertainment (ICE), Sat-Nav, lighting, wiring etc.

LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 4 (permalink) Old 15th August 2008 Thread Starter
Junior Member
Join Date: Aug 2008
Posts: 19
Nominated 0 Times in 0 Posts
TOTW/F/M Award(s): 0
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Megane - non starter

Ive got a problem with a 2004 megane tourer 1.5dci 80, engine will not start, possible electric problem? when i put the card in and press start button all that happens is click, click , click from the starter.
Having read previous posts im a little lost where to start, any help appreciated.
autoangels is offline  
  5 Lastest Threads by autoangels
Thread Forum Last Poster Replies Views Last Post
Megane II radion, ac switch +++ prob Electronics autoangels 1 1246 9th June 2010 09:01 PM
Renault Clio - Climate control issue*Fixed* Heating & cooling ottoman 12 6052 1st September 2008 06:58 PM
Renault Clio 2 - EGR Valve Problem Engines autoangels 14 3197 21st August 2008 06:24 PM
Megane - non starter Electronics Tiggerz_SRi 3 1125 15th August 2008 08:44 PM
Sponsored Links
post #2 of 4 (permalink) Old 15th August 2008
Platinum member
Tink's Avatar
Join Date: Aug 2007
Posts: 1,389
Nominated 0 Times in 0 Posts
TOTW/F/M Award(s): 0
Thanks: 4
Thanked 2 Times in 2 Posts
have you checked your battery, i know it sounds daft , but maybe not enough charge init to make it turn over?

Currently in Tink's garage:
vauxhall insignia.
Tink is offline  
post #3 of 4 (permalink) Old 15th August 2008
Banned User
Curveball Champion
hondo's Avatar
Join Date: Sep 2005
Posts: 30,768
Nominated 9 Times in 16 Posts
Nominated TOTW/F/M Award(s): 10
Thanks: 1,929
Thanked 3,511 Times in 2,879 Posts
Well you've drawn the short straw because I'm no expert altho if that had happed to me I'd be checking the battery terminals any earth straps going from the body to the engine. If those are OK I'd be looking at a battery test especially if the battery hasn't been previously replaced.

Good luck
Currently in hondo's garage:
1.6 Valve-Matic SR. Red hot, toasty feet.
hondo is offline  
Old 15th August 2008
This message has been deleted by Devils Laguna. Reason: duplicate post
post #4 of 4 (permalink) Old 15th August 2008
Platinum member
Tiggerz_SRi's Avatar
Join Date: Dec 2007
Posts: 16,417
Nominated 0 Times in 0 Posts
Nominated TOTW/F/M Award(s): 2
Thanks: 2
Thanked 12 Times in 12 Posts
Send a message via MSN to Tiggerz_SRi
Does sound like the battery.

Mine did that the aa came round and tested the alternator etc for me and all!
Currently in Tiggerz_SRi's garage:
Audi a4 v6 avant, used to have bmw 525d se estate, 2001 Toyota Previa 2.4 VVTi GLS, '98 R FORD Galaxy 2.3 Ghia X a Espace III 2.2dT RXE and a Lag I 1.8RT!
Tiggerz_SRi is offline  

megane , starter

Quick Reply

Register Now

In order to be able to post messages on the Renault Forums :: Independent Renault forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:


Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.

Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome