Megane CC fuse/bulb? - Renault Forums :: Independent Renault forum

Electronics In Car Entertainment (ICE), Sat-Nav, lighting, wiring etc.

LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 4 (permalink) Old 15th February 2009 Thread Starter
Junior Member
Join Date: Feb 2009
Posts: 2
Nominated 0 Times in 0 Posts
TOTW/F/M Award(s): 0
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Megane CC fuse/bulb?

Hi I have a Megane CC 2years old and the front headlight has gone..fine can sort that tomorrow but got in the car tonight and none of my lights are working where the fuel guage/speedo is situated....

I can't do without my car and obviously can't drive it in the dark but am not sure if this is a fuse box issue or lights - I figure it would be strange for both of the bulbs to go at the exact same time...and if they did can they be replaced and how long am I looking at for the car to be in the dealer?

Thanks in advance.

jemimaj is offline  
  5 Lastest Threads by jemimaj
Thread Forum Last Poster Replies Views Last Post
Megane CC fuse/bulb? Electronics SportTourer 3 1406 15th February 2009 09:02 PM
Sponsored Links
post #2 of 4 (permalink) Old 16th February 2009
Technical Supremo

Join Date: Feb 2007
Posts: 42,935
Nominated 16 Times in 67 Posts
Nominated TOTW/F/M Award(s): 28
Thanks: 371
Thanked 5,199 Times in 4,711 Posts
Have you tried moving the dash dimmer switch
Currently in madnoel10's garage:
Honda Civic 1.4l
madnoel10 is offline  
post #3 of 4 (permalink) Old 16th February 2009 Thread Starter
Junior Member
Join Date: Feb 2009
Posts: 2
Nominated 0 Times in 0 Posts
TOTW/F/M Award(s): 0
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
funnily enough the garage asked me that and it was the first thing I did last night...odd thing is they messed with dimmer switch and now it works...hmm but apparently there are issues with the megane's panels....
jemimaj is offline  
post #4 of 4 (permalink) Old 19th February 2009
Platinum member
SportTourer's Avatar
Join Date: Jul 2005
Posts: 2,710
Nominated 0 Times in 1 Post
TOTW/F/M Award(s): 0
Thanks: 10
Thanked 48 Times in 39 Posts
Our Megane cc is an 06 model (August) and every so often the instrument panel illumination fails to come on - sidel lights, headlights etc still work ok.

I find that if I switch the engine off and back on again the instrument lights works ok.
As the car is now 2 1/2 yrs old and this has only happened about 6 0r 7 times since we have had it I have never bothered to get the dealer to look at it. Unless it is faulty at the time they would fob me off with "nothing wrong sir".
It is a slight annoyance but not worth making a 30 mile round trip to the dealer to.

We are handing the car back next month ( 4 months early) as it is worth about 3p and we are paying more each month just to see it depreciate quicker. It was our intention to buy it when it was 3 yrs old ( we have it on the Selections finance ) but it is worth less than the Guaranteed minimum future value. We dont want to p/ex for another Renault ( because they don't do a Diesel over 1.6 with low enough emissions for 35 tax). We want a 1.6 because we get paid to use our own car for work business, anything less than 1501cc and they pay a lot less per mile - so not cost effective to buy a 1.5dci.

Currently in SportTourer's garage:
2010 Laguna III SportTourer Initiale Tom Tom.
SportTourer is offline  

fuse or bulb , megane

Quick Reply

Register Now

In order to be able to post messages on the Renault Forums :: Independent Renault forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:


Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.

Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome