Megane I Speedo intermittent fault--- Solved - Renault Forums :: Independent Renault forum

Electronics In Car Entertainment (ICE), Sat-Nav, lighting, wiring etc.

LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 2 (permalink) Old 2nd April 2009 Thread Starter
Junior Member
Join Date: Apr 2009
Posts: 1
Nominated 0 Times in 0 Posts
TOTW/F/M Award(s): 0
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Smile Megane I Speedo intermittent fault--- Solved

New to this forum but many thanks to all who have added information regarding this problem.
My daughters Megane 1.4 16v Sport started with this problem over the last few months until the speedo stopped altogether. I have read all the posts so today went to work on the problem.
The car has ABS so presumed the speedo picked the signal via the ABS system.
Checked all the ABS wheel senders with a muti tester (set on voltage AC). very easy to do, all checked out OK.

Then went to check the muti-plug in the fuse box at the side of the battery, which has been mentioned as a problem area.

Removed the trim, battery and then the fuse box cover.

Straight away I could see a loose wire on the white block. I am colour blind so to me it was grey but my daughter says greeny/gray, anyway removed the opposite wire from the other end of the block and spliced them together.

Speedo works!

So pleased that I have joined this forum to pass on this info with other Megane owners.
Currently in bazst's garage:
Civic Type R
bazst is offline  
  5 Lastest Threads by bazst
Thread Forum Last Poster Replies Views Last Post
Megane I Speedo intermittent fault--- Solved Electronics Truckbusuk 1 3791 2nd April 2009 04:50 PM
Sponsored Links
post #2 of 2 (permalink) Old 2nd April 2009
Still a Petrolhead but also like diesel
Truckbusuk's Avatar
Join Date: Apr 2006
Posts: 2,311
Nominated 0 Times in 2 Posts
Nominated TOTW/F/M Award(s): 2
Thanks: 0
Thanked 17 Times in 17 Posts
Welcome bazst, glad you found info that was helpful,
and a useful info post on the solution.

Why is it the older I get .... the better I think I was ?
Currently in Truckbusuk's garage:
Clio2 1.4RT Phase1(VF1BB0S) + Volvo XC90 SE Lux D5 Geartronic

Last edited by Truckbusuk; 2nd April 2009 at 05:27 PM. Reason: Need to stop using the enter key as a CR ... doh!
Truckbusuk is offline  

fault , intermittent , megane , solved , speedo

Quick Reply

Register Now

In order to be able to post messages on the Renault Forums :: Independent Renault forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:


Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.

Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome