Laguna Temp gauge problem - Page 3 - Renault Forums :: Independent Renault forum

Electronics In Car Entertainment (ICE), Sat-Nav, lighting, wiring etc.

LinkBack Thread Tools Display Modes
post #11 of 11 (permalink) Old 20th May 2009 Thread Starter
Junior Member
Join Date: Apr 2009
Posts: 6
Nominated 0 Times in 0 Posts
TOTW/F/M Award(s): 0
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
I have finally had the problem sorted thanks to a local garage

It turned out to be a combination of things

Firstly there was a slight oil leak in the pipe above where the temp guage sensor is which had contaminated the wiring and the sensor so the sensor got replaced, wiring got cleaned and the leak stopped hey presto the guage started working.

When the garage was checking over the guage stopped working again so they investigated further.

It turned out to be one of the wires going to the sensor had been resting on the engine and a hot water hose.

To look at the wire you wouldn't think any thing was wrong with it because the plastic coating of the wire wa untouched but the wire inside had burned/melted causing it to short.

130 later I am a happy man with a fully working temp guage.
Currently in lunalaguna's garage:
2001 renault laguna II 1.9dci estate
lunalaguna is offline  
Sponsored Links

gauge , laguna , problem , temp

Quick Reply

Register Now

In order to be able to post messages on the Renault Forums :: Independent Renault forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:


Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.

Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome