Renault Laguna v6 instrument panel problems - Renault Forums :: Independent Renault forum

Electronics In Car Entertainment (ICE), Sat-Nav, lighting, wiring etc.

LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 2 (permalink) Old 6th July 2006 Thread Starter
Junior Member
Join Date: Jul 2006
Posts: 18
Nominated 0 Times in 0 Posts
TOTW/F/M Award(s): 0
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Renault Laguna v6 instrument panel problems

hi everyone, i have a Laguna Monaco V6 x plate which i love to bits. The only problem i have with it is sometimes the instrument panel goes completley off when driving, (usually more when its really hot outside) and comes back on in a few seconds, it does this randomly and when its hot weather on and off like a yo-yo!!. I get no speedo, rev counter, or anything working in that box! can anyone help me at all what the cause maybe? Iv'e looked in the knowledge base on here and posts there say more than likely a new box needed but could it be a dirty connection anywhere maybe? Would be gratefull if anyone can help?

many thanks

Currently in laguna_monaco's garage:
Laguna 1 V6 Monaco
laguna_monaco is offline  
  5 Lastest Threads by laguna_monaco
Thread Forum Last Poster Replies Views Last Post
ECT Sensor Engines laguna_monaco 3 1483 5th May 2008 09:55 PM
spare parts? Cars & motoring laguna_monaco 2 817 23rd October 2007 04:23 PM
mileage adjustment help Electronics david.susies 3 1071 28th January 2007 05:27 PM
laguna alarm help??? Electronics 1 1084 8th October 2006 08:55 PM
Laguna v6 monaco 2000 model, instrument panel Electronics laguna_monaco 2 1397 4th October 2006 04:31 PM
Sponsored Links
post #2 of 2 (permalink) Old 8th July 2006
Veteran Member
Technical Supremo
Lagdti's Avatar
Join Date: Dec 2005
Posts: 40,429
Nominated 2 Times in 20 Posts
Nominated TOTW/F/M Award(s): 18
Thanks: 149
Thanked 1,103 Times in 942 Posts
I've had a similar problem with a few Peugeots recently and they have suffered from a few different causes.

One was a faulty headunit,one was a bad connection into the unit,and one was a bad earth connection in the drivers foot well.

I'd start with removing the unit and unplgging and refitting the connector blocks and see if that makes any difference.If not,then have a good look for any earth connections to the body in the area of the dash board.If you still have no joy,then try and source a second hand head unit.

Good luck,and let us know how you get on.

I'd rather push my Alfa than drive a BMW....
Currently in Lagdti's garage:
2004 Saab 9-5 HOT Aero and a 2001 Audi A3 1.8 Turbo
Lagdti is offline  

instrument , laguna , panel , problems , renault

Quick Reply

Register Now

In order to be able to post messages on the Renault Forums :: Independent Renault forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:


Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.

Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome