Renault Forums :: Independent Renault forum - View Single Post - ABS and Service Light on all the time - Megane 1

View Single Post
post #1 of (permalink) Old 21st August 2014 Thread Starter
Junior Member
Join Date: Dec 2013
Posts: 14
Nominated 0 Times in 0 Posts
TOTW/F/M Award(s): 0
Thanks: 3
Thanked 1 Time in 1 Post
ABS and Service Light on all the time - Megane 1

Hi, I have a 1999 Megane 1.4 that is driving me crazy.

ABS and service light are on all of the time even before the car starts moving - brakes are working fine though - it failed the car test on one thing - the flipping abs light on the dash!

So far I've tried the following:
Checked and cleaned up all fuses under dash.
Removed, sanded, refitted big fuses beside battery.
Cleaned up white multi connector beside battery.
Cleaned up earth connection just above the abs unit.
Cleaned and inspected all abs sensors.
Checked sensors with ohm meter - all showing same values (1.07).
Cleaned up the connector under the front passenger seat floor.
Checked brake fluid level.
And to top it off, after doing all that, my speedo needle doesn't work any more.

Any ideas before I drive it over the nearest cliff?
Currently in boatbuilder's garage:
1999 Megane Coupe 1.4 16v, 2000 Peugeot 306 Estate 1.9d, 1984 VW Transporter 1.6D(resto project)
boatbuilder is offline  
  5 Lastest Threads by boatbuilder
Thread Forum Last Poster Replies Views Last Post
Radiator not heating up after engine change -1999... Heating & cooling Nottnoc 7 992 5th October 2014 10:37 PM
Megane 1 exhaust downpipe seized nuts/studs Exhausts Renoir White 6 1682 27th September 2014 10:51 PM
ABS and Service Light on all the time - Megane 1 Brakes/Hubs boatbuilder 3 1578 21st August 2014 09:42 PM
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome