Renault Forums :: Independent Renault forum - View Single Post - Error message on a fully working electronic parking brake

View Single Post
post #4 of (permalink) Old 23rd November 2014
Honorary Yorkshireman just in Derbyshire
Nottnoc's Avatar
Join Date: Dec 2008
Posts: 6,514
Nominated 18 Times in 14 Posts
Nominated TOTW/F/M Award(s): 4
Thanks: 1,571
Thanked 1,684 Times in 1,287 Posts
Re: Error message on a fully working electronic parking brake

Greetings, de G6HRN.
I agree with you regarding the CanBus, Did the OBD reader throw up any other faults? Do a forum search, there are posts regarding resets. Some have worked for others.
I would be inclined to open the box, give it an inspect, clean & dry. Especially the multipin connector. there may be more than one communication line. BTW, NO mention of the EPB in Haynes. Also, these are coded to the car, so a scrappy one would essentially be useless.
I cured mine using a VAG KKL adaptor & DDT2000 software, which Renault used to use when the car was made. Be aware that there is CanClip & "Chinese" CanClip. Please also, remember Forum rules regarding discussion of acquired software & other's intellectual property.
Did this fault pop up during your ownership & was any work being done when it occurred?

Regards Tim,
You are only young once, but you can be immature forever
Give a n00b the answer he will be learn for a day; show him the search button, he will learn for life.
Currently in Nottnoc's garage:
2008 Scenic Mk2 Dynamique 1.6 K4M 782. 1998 BMW K1100LTSE, 1994 MotoGuzzi Caifornia 3 LAPD, 1972 Norton Commando, 2010 Trafic SL29 M9R782 115, Lots of tools, Camping Gear & Booze
Nottnoc is offline  
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome