Renault Forums :: Independent Renault forum - View Single Post - 97 Megane Speedo Sensor *fixed*

View Single Post
post #1 of (permalink) Old 29th June 2007 Thread Starter
Junior Member
Join Date: Jun 2007
Posts: 28
Nominated 0 Times in 0 Posts
TOTW/F/M Award(s): 0
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
97 Megane Speedo Sensor *fixed*

Hello All,

I have a 97 1.4 Manual Megane with electronic speedo. Unfortunatly the speedo has stopped working and the EML has come on. I noticed in the engine compartment an exposed damaged sensor which I think is the speedo sensor. See pictures below.

I am hoping to aquire a new sensor tomorrow but I am having trouble removing this one. I heard there are two types one that just pull out and one with a clip, I can't see a clip and Ive tried giving it a tug and it wont move :S. Can anyone offer any advice on removing it please?

Once i have removed this is just a matter of pushing a new one in?




I originally accidently posted my request for help in the knowledge base instead of here :S I will update that post with a how to fix with pictures once ive solved my problem.
Currently in brownjl's garage:
2008 Renault Laguna III 2.0dCi 150
brownjl is offline  
  5 Lastest Threads by brownjl
Thread Forum Last Poster Replies Views Last Post
Laguna III Cruise Control/Speed Limiter not... Electronics Alanovich 7 9181 27th May 2013 11:46 PM
Ways of improving an Engines MPG? Engines TheCleanerLeon 17 3095 23rd January 2008 12:42 PM
Laguna II Noisy Electric Windows Electronics chris m 5 2253 15th July 2007 12:18 AM
Renault Laguna II - Phase 1 - Engine - Timing... Engines Fergie502 22 17880 10th July 2007 03:58 PM
Car Tax Cars & motoring Horatio 13 1901 6th July 2007 09:15 PM
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome