MOT Failure "Again!!!" - Page 2 - Renault Forums :: Independent Renault forum

LinkBack Thread Tools Display Modes
post #6 of 7 (permalink) Old 27th March 2012
Diamond member
Phaeton's Avatar
Join Date: Oct 2007
Posts: 341
Nominated 0 Times in 0 Posts
TOTW/F/M Award(s): 0
Thanks: 7
Thanked 5 Times in 5 Posts
Re: MOT Failure "Again!!!"

Originally Posted by NewbieFromHell View Post
rear bushes look like there gonna be realitivly easy looks about 80 on ebay including the tool
Word of advice DO NOT use the bushes that come with the tool they are completely pants, you would be better off just buying the tool & then getting genuine Renault ones, think they're 50 or so.

I spent 4 hours trying to fit the s**t ones that come with the tool, used genuine finished both sides in just over an hour.

Currently in Phaeton's garage:
Funbuggies Freestyle 1275 now with 1.8 MGF engine | 2002 Subaru Impreza WRX | 2005 1.9Dci Megane | 1988 MR2 MK1
Phaeton is offline  
The Following User Says Thank You to Phaeton For This Useful Post:
VelSatisfied (27th March 2012)
Sponsored Links
post #7 of 7 (permalink) Old 27th March 2012
Stockport Platinum
IT66's Avatar
Join Date: Apr 2010
Posts: 3,899
Nominated 0 Times in 5 Posts
Nominated TOTW/F/M Award(s): 1
Thanks: 266
Thanked 266 Times in 241 Posts
Re: MOT Failure "Again!!!"

Originally Posted by VelSatisfied View Post
I can explain one of the fails.

The bulb has to display the relevant colour when lit (so it doesn't get confused with A.N.Other light), therefore, with clear indicator lenses, the bulb must be orange/yellow - but the colour (which is only a plastic film coating) does degrade over time. My van failed on the same item - even though the filament was fully-functional.


If you've got any orange model paint or you've got some one in the family that's got orange nail varnish then the bulb can be painted instead of replacing with a new one as i've done that in the past and beleive me it works lol .

<a href= target=_blank><img src= border=0 alt= /></a>
Currently in IT66's garage:
Hyundai Accent 1.5 CDX ..,1998 ,1.6 Megane Rte 8v gone but not forgotten.
IT66 is offline  

failure , mot

Quick Reply

Register Now

In order to be able to post messages on the Renault Forums :: Independent Renault forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:


Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.

Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome