New megane owner from Kettering -few problems - Renault Forums :: Independent Renault forum

LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 1 (permalink) Old 18th May 2014 Thread Starter
Junior Member
Join Date: May 2014
Posts: 2
Nominated 0 Times in 0 Posts
TOTW/F/M Award(s): 0
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
New megane owner from Kettering -few problems

Hi all

I picked up a 54 plate megane on Tuesday. Got it privately. Test drive it and all ok. Parted with 750

Anyway this Friday while driving (about 20mph) I lost power for about 5 seconds. Put my foot on the accelerator and the problem went away.

Thought I would pull over into a local kiwi-fit and they said to do a battery test.

It was free so they did it. They said my battery was 64% unserviceable but the alternator was fine. They also said the battery was not the correct one for the car. They waned 87 for a new battery.

Anyway left the garage and noticed the service light was on, also the light that looks like an engine was on and in the centre it said "check injector"

My mate then got his obd2 reader out and found out the following:


I think 2 errors are for the O2 sensors and 1 is from the cam shaft sensor.

We cleared them but the minute the car was started the lights came back and when retested it showed the same errors.

Rang renault in Kettering and they said the battery would 55 from them without gutting, and also it may clear the errors.

Anyway bought the battery and it turns out the one in the car is more powerful then the battery supplied by renault.

Any ideas if replacing the O2 sensors will fix the problem? My mate said chances are it will come back even when replaced. He did say the cam sensor may fix itself as it may have not got the correct voltage from the battery.

I did find a receipt in the glove box to say a pulley had been replaced.

Part from that the car is great to drive.

Can anyone help me and point me in the right direction to fix these issues, or should I cut my losses.

Currently in namrood's garage:
Megane Mk2 1.6VVT
namrood is offline  
  5 Lastest Threads by namrood
Thread Forum Last Poster Replies Views Last Post
Start button colour change... Is it possible? Interior styling daznkel 2 2306 21st May 2014 11:00 PM
New megane owner from Kettering -few problems Cars & motoring namrood 0 412 18th May 2014 10:39 PM

kettering , megane , owner , problems

Quick Reply

Register Now

In order to be able to post messages on the Renault Forums :: Independent Renault forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:


Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.

Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome