97 1.6 Megane problems - Renault Forums :: Independent Renault forum

LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 7 (permalink) Old 29th May 2008 Thread Starter
Junior Member
Join Date: Jul 2007
Posts: 19
Nominated 0 Times in 0 Posts
TOTW/F/M Award(s): 0
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
97 1.6 Megane problems

my wife's megane has 2 problems, firstly the exhaust seems to have moved sideways and upwards and is rubbing against the heat shield, how can i sort this out???? and the left indicator goes off when the brakes are applied.
any help gratefully recieved
daftoon is offline  
  5 Lastest Threads by daftoon
Thread Forum Last Poster Replies Views Last Post
97 Megane 1.6 Timing Belt Engines Tiggerz_SRi 2 1297 2nd April 2009 01:17 PM
Clio snapped accelerator cable Engines avail007 2 4638 20th January 2009 10:56 AM
1.6 Megane 1997 Engines Donald 4 1185 9th January 2009 12:03 PM
Problems with 97 Megane 1.6 Engines dave_mezza2006 1 937 17th December 2008 10:19 AM
Renault Megane 1 - Exhaust Problem Exhausts Lagdti 8 1916 3rd August 2008 08:34 PM
Sponsored Links
post #2 of 7 (permalink) Old 29th May 2008
Platinum member
Tiggerz_SRi's Avatar
Join Date: Dec 2007
Posts: 16,417
Nominated 0 Times in 0 Posts
Nominated TOTW/F/M Award(s): 2
Thanks: 2
Thanked 12 Times in 12 Posts
Send a message via MSN to Tiggerz_SRi
Hi, id guess the exhaust has an incorrect mount fitted, They dont just move up there!

Weird one on the indicator? Does it cancel it out at the stalk?
Currently in Tiggerz_SRi's garage:
Audi a4 v6 avant, used to have bmw 525d se estate, 2001 Toyota Previa 2.4 VVTi GLS, '98 R FORD Galaxy 2.3 Ghia X a Espace III 2.2dT RXE and a Lag I 1.8RT!
Tiggerz_SRi is offline  
post #3 of 7 (permalink) Old 29th May 2008 Thread Starter
Junior Member
Join Date: Jul 2007
Posts: 19
Nominated 0 Times in 0 Posts
TOTW/F/M Award(s): 0
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
no, the more pressure placed on the brake the fainter the indicator goes to the point where it will go off then when her foot comes off the brake the indicator will come back on, had a few hairy moments of late because of it
daftoon is offline  
post #4 of 7 (permalink) Old 29th May 2008
dave_mezza2006's Avatar
Join Date: Jan 2007
Posts: 20,765
Nominated 6 Times in 11 Posts
Nominated TOTW/F/M Award(s): 5
Thanks: 1,497
Thanked 1,640 Times in 1,304 Posts
Sounds like an earthing problem to me. Main culprit is water ingress into the back light clusters.

Check the connections to each bulb / cluster on each sideare tight and corrosion free. If they are corroded or gone green you may get away with rubbing them back to metal with sandpaper etc.

Also check that all the bulbs are OK and that one of them hasnt blown ? Check the brake lights as sometimes if a filament gones in the stop and tail bulb (brake light) then that can cause issues.
Currently in dave_mezza2006's garage:
2014 Vauxhall Astra Limited Edition 1.4 16v VVT Turbo
dave_mezza2006 is offline  
post #5 of 7 (permalink) Old 29th May 2008
Technical Supremo

Join Date: Feb 2007
Posts: 42,935
Nominated 16 Times in 67 Posts
Nominated TOTW/F/M Award(s): 28
Thanks: 372
Thanked 5,199 Times in 4,711 Posts
Sounds like a short or duff connection at the light clusters - the rear ones are common to go duff and may need a clean or a new earth. It sounds like either an exhaust mount has come adrift or a connection point on the exhaust system has worked loose
Currently in madnoel10's garage:
Honda Civic 1.4l
madnoel10 is offline  

megane , problems

Quick Reply

Register Now

In order to be able to post messages on the Renault Forums :: Independent Renault forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:


Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.

Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome