Renault Forums :: Independent Renault forum - View Single Post - Laguna wont start. Thermo Plunger*Fixed*

View Single Post
post #1 of (permalink) Old 22nd August 2007 Thread Starter
Junior Member
Join Date: Aug 2007
Posts: 20
Nominated 0 Times in 0 Posts
TOTW/F/M Award(s): 0
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Laguna wont start. Thermo Plunger*Fixed*

My first renault and my first post here so please bear with me.
I have heard a noise coming from my engine for a week and was going to get it checked out but one day last week I pulled into the services on the M25 and the car just wouldnt start. It turned over once really sluggish, just like dead battery, then nothing. Called AA, battery fine and when I described what had happened he thought it was the starter motor. He said the noise was probably the starter motor being constantly on. He then tried a couple of other things out whilst waiting for tow truck and noticed that there is a black rectangular Gizmo on the positive lead which comes from the batter to the starter motor. He had no idea what this was but did notice that there was power ont he battery side but not on the starter motor side of this Gizmo.

Anyway, had starter motor replaced and car will still not start. Mechanic put jump leads on the starter motor side of this Gizmo and it turned sluggish but still wouldnt start.
I have spoken to Renault dealers, who to be honest didnt know what this Gizmo was, but suspect it to be a Thermo Plunger and that it couldnt be changed without changing the loom. Now the loom costs 500 on its own and with labour it will cost around 1k.
Does anyone know what this Gizmo is and whether this is the problem or could it be something else.

I get a click when I push the start button but nothing else.
I drive a Renault Laguna 1.9dci initiale on a 54 plate.

I have no other problems with the car that I can tell.
Sorry for the word Gizmo but I know no other way to describe it.
Currently in Gary247's garage:
2004 Laguna 1.9dci initiale
Gary247 is offline  
  5 Lastest Threads by Gary247
Thread Forum Last Poster Replies Views Last Post
Indicators not working on Laguna 2 Electronics spacecadet 6 893 27th April 2015 04:42 PM
Laguna II New Air Con compressor still not working Heating & cooling Gary247 8 6838 15th February 2011 03:38 PM
Laguna headlight levelling sensor arm. Electronics davesss 3 3672 13th August 2009 10:45 PM
Recommended Garage In Epsom Area? Cars & motoring Emily's dad 3 1741 13th August 2009 10:03 AM
Laguna wont start. Thermo Plunger*Fixed* Laguna TTT 20 16020 22nd August 2007 03:08 PM
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome