Renault Forums :: Independent Renault forum - View Single Post - help please thanks

View Single Post
post #6 of (permalink) Old 14th July 2015
Platinum member
Technical Supremo
TTT's Avatar
Join Date: Jun 2008
Posts: 1,946
Nominated 3 Times in 7 Posts
Nominated TOTW/F/M Award(s): 4
Thanks: 197
Thanked 397 Times in 346 Posts
Re: help please thanks

The advice I've given is based on my assumption that your servo is working normally. As you have tested the operation of it as described in the link it appears to be working as it should, but if you are in any doubt make sure to get a mechanic to look at the car.

With the engine off press and release the brake pedal a few times, with every press you will hear an air noise, after a few presses the air noise will stop and the pedal will be a lot firmer. This is what the brakes would feel like if there was no servo fitted to the car.
Cars never used to have brake servos, so the force you had to apply to the brake pedal was a lot greater.

Even if a servo were to stop working whilst driving the brakes would still work but you would have to apply a lot more pressure on the pedal.


Please take the time to enter your vehicle details in the "What's current in your garage?" box.

To do this:
Hover over the "TOOLS" tab at the top of the page
> then in the dropdown click on "User Dashboard"
> click on "Edit Your Details" at the top Left hand side.
> scroll down to the "What's current in your garage?" box and enter your vehicle details.
> Once the details are entered scroll down to the bottom of the page and click "Save Changes"

> Done.
Currently in TTT's garage:
2001 Renault Laguna II 1.9dCi Dynamique Sport Tourer
TTT is offline  
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome