Renault Forums :: Independent Renault forum - View Single Post - laguna 2 Abs fault

View Single Post
post #19 of (permalink) Old 3rd August 2015
Platinum member
Technical Supremo
TTT's Avatar
Join Date: Jun 2008
Posts: 1,943
Nominated 3 Times in 7 Posts
Nominated TOTW/F/M Award(s): 4
Thanks: 197
Thanked 397 Times in 346 Posts
Re: laguna 2 Abs fault

Originally Posted by stuart1007 View Post
Can i ask, as long as the setup of the sensor is correct will the speedo register with just the passenger side wheel in the air and free too spin.?
At least then I know the sensor works.
Yes. (well it does on my car)

Originally Posted by mickeybo View Post
... Active wheel bearing type & must have a 5v to 10v feed via the abs sensor plug...

...on your laguna the voltage to your sensors come via the 47 plug pin no's 45-34-36-43. The pin no's for the 4 wheel are f/left 46-45 f/right 33-34 rear/left 37-36 right/rear 42-43 hth regards mickeybo
So there should be 5v-10v at each 2 pin socket in the wheel arches, where the wheel sensors plug into.

@ stuart1007,
I think you have checked this already (post #8)...did you get the voltage mickeybo states ?


Please take the time to enter your vehicle details in the "What's current in your garage?" box.

To do this:
Hover over the "TOOLS" tab at the top of the page
> then in the dropdown click on "User Dashboard"
> click on "Edit Your Details" at the top Left hand side.
> scroll down to the "What's current in your garage?" box and enter your vehicle details.
> Once the details are entered scroll down to the bottom of the page and click "Save Changes"

> Done.
Currently in TTT's garage:
2001 Renault Laguna II 1.9dCi Dynamique Sport Tourer
TTT is online now  
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome