Renault Forums :: Independent Renault forum - View Single Post - Clio 1.5 DCI ABS Fault

View Single Post
post #1 of (permalink) Old 15th August 2015 Thread Starter
Join Date: Mar 2014
Posts: 51
Nominated 0 Times in 0 Posts
TOTW/F/M Award(s): 0
Thanks: 1
Thanked 5 Times in 4 Posts
Clio 1.5 DCI ABS Fault

Hi All
Have a 2007 Clio 1.5 DCI Dynamique S.
When braking from 50mph + i am getting a pulsing through the brake pedal like the abs is working, driving around town up to 30mph it is fine.
No warning lights on dash and Launch diagnostics show no faults.
Have disconnected abs sensors one by one and measured the resistance, all ok, with a torch and rotating the wheel have checked the magnets on each wheel bearing, all ok.
Disconnected one abs sensor and drove the car to put a fault in abs and eliminate the system, no pulsing from pedal, reconnected abs sensor to reactivate system and pulsing is back.
Changed front discs and pads as the discs were getting corroded on inside edges, pedal still pulsing.

Anyone else experienced this fault, thinking it maybe an abs pump fault, strange no warning lights on.

Many thanks.
Currently in cliofan's garage:
2009 Clio GT 1.6 16v
cliofan is offline  
  5 Lastest Threads by cliofan
Thread Forum Last Poster Replies Views Last Post
2009 Clio GT Gearbox Rebuild Transmissions cliofan 5 340 12th September 2016 09:58 PM
2002 Clio 1.2 Brake Problem Brakes/Hubs ours2012 7 308 20th June 2016 06:55 PM
Cambelt change K4M 1.6 16v Engines Dancingdad 9 696 20th February 2016 08:43 PM
Clio 3 1.4 rough running Engines rayhan95 5 453 7th February 2016 05:52 PM
Trade Insurance General Chat hondo 5 604 15th August 2015 09:01 PM
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome