Renault Forums :: Independent Renault forum - View Single Post - laguna 2 Abs fault

View Single Post
post #49 of (permalink) Old 20th August 2015
Platinum member
Technical Supremo
TTT's Avatar
Join Date: Jun 2008
Posts: 1,943
Nominated 3 Times in 7 Posts
Nominated TOTW/F/M Award(s): 4
Thanks: 197
Thanked 397 Times in 346 Posts
Re: laguna 2 Abs fault

Yes you're correct the speedo doesn't need such an accurate signal, mine worked ok when the ABS light was on because of the magnetic ring on the bearing being knackered.

It did throw a wobbler and give a false reading at one point but most of the time it worked ok.

It could be the ABS unit itself has just decided to play up...a coincidence I know but who knows.

There's only so far you can go before you have to have the car plugged in to see if that throws any light on the problem.


Please fill in "What's current in your garage?" section so we know what car you have for future posts

Please take the time to enter your vehicle details in the "What's current in your garage?" box.

To do this:
Hover over the "TOOLS" tab at the top of the page
> then in the dropdown click on "User Dashboard"
> click on "Edit Your Details" at the top Left hand side.
> scroll down to the "What's current in your garage?" box and enter your vehicle details.
> Once the details are entered scroll down to the bottom of the page and click "Save Changes"

> Done.
Currently in TTT's garage:
2001 Renault Laguna II 1.9dCi Dynamique Sport Tourer
TTT is offline  
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome