Renault Forums :: Independent Renault forum - View Single Post - Renault Clio - Speedo And ABS Fault

View Single Post
post #1 of (permalink) Old 30th October 2007 Thread Starter
Junior Member
Join Date: Nov 2006
Posts: 12
Nominated 0 Times in 0 Posts
TOTW/F/M Award(s): 0
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Renault Clio - Speedo And ABS Fault

Car : Clio 1.2 RT
Reg : V
Year : 99/00
colour : green, if anyone is interested.

1st issue :

Speedo/Milometer, goes dead after about 10-15 minutes of driving, used to pick up again occasionally. hasnt done for a while. i've been unable to determine whether its caused by driving at speed or not. (note, mileometer does not go increase ), i can work out the speed i am driving at using the rev counter.

2nd issue :

more recently the ABS brakes seem to be taking time to kick in. usually it starts working 2 minutes or so after the engine has started, no lights on dashboard, then when i kicks in the ABS light and SERV lights up.

anybody know if these can be quick and cheap things to check and fix? i've already been fleeced for 190 for a full 'engine' service (including new cv joint cap, or something), so cheap is good!
Currently in kolin's garage:
Clio 1.2 RT
kolin is offline  
  5 Lastest Threads by kolin
Thread Forum Last Poster Replies Views Last Post
Renault Clio - Speedo And ABS Fault Electronics kolin 10 11533 30th October 2007 10:49 AM
A diagram/Photo of the Coolant Temperature Sensor? Engines bonedavid 6 4751 18th December 2006 06:26 PM
Coolant Temperature Sensor location on MKII... Clio hedgehogpenguin 7 20321 18th December 2006 06:12 PM
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome