Renault Forums :: Independent Renault forum - View Single Post - ABS alarms at 50mph

View Single Post
post #4 of (permalink) Old 15th June 2016
Honorary Yorkshireman just in Derbyshire
Nottnoc's Avatar
Join Date: Dec 2008
Posts: 6,607
Nominated 19 Times in 15 Posts
Nominated TOTW/F/M Award(s): 5
Thanks: 1,575
Thanked 1,692 Times in 1,295 Posts
Re: ABS alarms at 50mph

Originally Posted by John Clifford Ives View Post
Only work done recently was fitting a new battery. Seems to have started after battery changed. I assumed something had reset in Management System when battery disconnected, but no faults indicated on Diagnostic Tester.
No it won't show on Diagnostic, as ABS auto resets at ign On.
When it's turned on it checks to see if all sensors are present.
Then when car moves, it checks for pulses of the same frequency for all wheels. Once satisfied, the ABS light is extinguished.
As this is FREE, apart from time. I would (making sure you have radio code) disconnect the battery for a few minutes. See if the fault goes away, May have been "spiked" when changed.
Make sure car is asleep before disconnecting. i.e dash off if electronic.

Regards Tim,
You are only young once, but you can be immature forever
Give a n00b the answer he will be learn for a day; show him the search button, he will learn for life.
Currently in Nottnoc's garage:
2008 Scenic Mk2 Dynamique 1.6 K4M 782. 1998 BMW K1100LTSE, 1994 MotoGuzzi Caifornia 3 LAPD, 1972 Norton Commando, 2010 Trafic SL29 M9R782 115, Lots of tools, Camping Gear & Booze
Nottnoc is online now  
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome