Renault Forums :: Independent Renault forum - View Single Post - Lumpy Megane

Thread: Lumpy Megane
View Single Post
post #1 of (permalink) Old 4th March 2008 Thread Starter
Junior Member
oggsy's Avatar
Join Date: Feb 2008
Posts: 8
Nominated 0 Times in 0 Posts
TOTW/F/M Award(s): 0
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Lightbulb Lumpy Megane

Hi All, hoping someone may point me in the right direction. I have a 1999 Rt 1.6 Megane 16v which I am trying to sort.

The car starts fine but is lumpy from the off. Revs stay at about 500 rpm and seems to get lumpier as it gets warmer. There is a pop pop pop sound from rear of exhaust which is quite noticeable.

I also have an irritating metallic sound coming from under the bonnet which in an older car would be the sound from a dodgy solenoid, this turns into a constant ticking as it warms up. The location of this is just behind drivers headlamp and looks like a black washer bottle 8 inches in length with an electrical cap with 3 or so wires coming into it. (i know i'm dim but never mind)

I really don't know if the 2 are connected and may be seperate issues but if anyone could help I would really appreciate this.

If this post is in the wrong section my apologies, and would you move to correct please
Currently in oggsy's garage:
megane 1.6 16v 1999 v plate

Last edited by oggsy; 4th March 2008 at 12:41 PM.
oggsy is offline  
  5 Lastest Threads by oggsy
Thread Forum Last Poster Replies Views Last Post
Lumpy Megane Electronics oggsy 2 732 4th March 2008 12:35 PM
Renault Megane 1 - Non Start Engines Bob925 12 2278 8th February 2008 07:16 PM
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome