Renault Forums :: Independent Renault forum - View Single Post - Megane 2. Dash clocks dead!

View Single Post
post #1 of (permalink) Old 8th March 2008 Thread Starter
Join Date: Jul 2006
Posts: 60
Nominated 0 Times in 0 Posts
TOTW/F/M Award(s): 0
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts

Hi guys!

I've recently bought an 03 1.4 16v megane. A couple of days ago the dash display stopped working, along with the stereo and radio display. Everything else is OK but the speedo, tacho, warning lights and everything else on the instrument pod is completely dead. I've also noticed that the clicking noise, heard when the indicators are on, doesn't work either.

I've checked the UPC and it looks brand new with no evidence of water damage and all the fuses on it are OK. The battery is fully charged and there are no fault codes registered.

The only other recent issues are with a coil , which I replaced and cleared the fault codes, and the interior lights flicker slightly on tickover (because the throttle valve needs cleaning and tickover is low).

I've also just noticed that the reversing lights don't work. The UPC fuse for them has been replaced at some point, but isn't blown (so it's probably the switch).

Any ideas?????? Also, will a secondhand dash pod work, or does the immobiliser need recoding?
Currently in andy.d1's garage:
2003 Megane 2 1.4 16v and 1998 Laguna 2.2dt estate

Last edited by andy.d1; 11th March 2008 at 05:32 PM.
andy.d1 is offline  
  5 Lastest Threads by andy.d1
Thread Forum Last Poster Replies Views Last Post
Megane 2 strange handling and OSR squeak Wheels & tyres 9 2205 27th August 2009 10:56 PM
Megane 2 - Renault alarm. Which one? Electronics ottoman 1 1202 8th February 2009 06:36 PM
Megane 2 cambelt problem Engines madnoel10 23 3509 22nd December 2008 01:13 AM
Megane 2 knocking on startup Engines Jonault 7 1844 7th November 2008 02:34 PM
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome