Megane III Brakes Problem - Page 2 - Renault Forums :: Independent Renault forum

Brakes/Hubs Brakes, Hubs, and etc

 1Likes
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #6 of 29 (permalink) Old 10th September 2015
Diamond member
 
Join Date: Mar 2015
Posts: 909
Nominated 1 Time in 1 Post
TOTW/F/M Award(s): 0
Thanks: 16
Thanked 108 Times in 106 Posts
Re: Megane III Brakes Problem

Hello I have a 2011 Megane dci and I had the same problem with the brakes feeling spongy, but only for one day, the next day my brakes completely failed (SCARY) I luckily had warranty and took it back to Renault who diagnosed a fault with the ABS chip. Once this was replaced I haven't had a problem with the brakes since. Maybe if your problem still exists ask the dealer to check the ABS chip also. Hope this helps good luck
swannie1 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #7 of 29 (permalink) Old 10th September 2015
Member
 
Join Date: Dec 2008
Posts: 75
Nominated 0 Times in 1 Post
TOTW/F/M Award(s): 0
Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
Re: Megane III Brakes Problem

My 2003 Laguna 1.8 does exactly the same.. Looking for answers as well..
Currently in Jabbekot's garage:
Laguna 1,9 dci Grandtour Priviligé 2003
Jabbekot is offline  
post #8 of 29 (permalink) Old 16th September 2015
Junior Member
 
Join Date: Jul 2012
Posts: 6
Nominated 0 Times in 0 Posts
TOTW/F/M Award(s): 0
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Re: Megane III Brakes Problem

Well.. i was at the mechanic 6 days ago. He said i had no brakes at all... we changed the brake fluid and let the air out and it was fine. The brake was "high" to push and working ok.

Now, 6 days later the brake starts working around middle of the clutch and not high as before.

So any other fixes, other than changing the ABS chip?
Currently in max00slo's garage:
Renault Megane III 2011 GT Line 1.5 110
max00slo is offline  
 
post #9 of 29 (permalink) Old 16th September 2015
Veteran Member
Technical Supremo
 
ours2012's Avatar
 
Join Date: Dec 2014
Posts: 16,074
Nominated 40 Times in 34 Posts
Nominated TOTW/F/M Award(s): 12
Thanks: 1,777
Thanked 1,914 Times in 1,579 Posts
Re: Megane III Brakes Problem

Have you lost any brake fluid?
Currently in ours2012's garage:
My Baby ( or the shed on wheels )Laguna 2 estate with 12 months MOT..
ours2012 is offline  
post #10 of 29 (permalink) Old 16th September 2015
Junior Member
 
Join Date: Jul 2012
Posts: 6
Nominated 0 Times in 0 Posts
TOTW/F/M Award(s): 0
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
No. The levels were above normal.
I got the information that it could be the abs or the servo. Can this be correct?
Currently in max00slo's garage:
Renault Megane III 2011 GT Line 1.5 110
max00slo is offline  
Reply

Tags
brakes , iii , megane , problem

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Renault Forums :: Independent Renault forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in









Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome