Renault Forums :: Independent Renault forum - View Single Post - Help...Megane 2 won't start!

View Single Post
post #1 of (permalink) Old 30th March 2008 Thread Starter
Join Date: Jul 2006
Posts: 60
Nominated 0 Times in 0 Posts
TOTW/F/M Award(s): 0
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Angry Help...Megane 2 won't start!

Hi guys.
I've recently bought an 03 reg 1.4 16v Megane 2 which was starting OK, till today. This morning I fixed my reversing lights (turns out the connector on the switch had come off) and, since then the car has only started once.

When I put the card in the dash and press the clutch theres no sound from the starter and the ignition comes on straight away as if I haven't pressed the clutch. The one time it did start was when the ignition was on and I selected reverse (it started as I was selecting reverse, and I wasn't pressing the start button????!!!!).

All other electrics work and I've checked every fuse and the clutch switch (it's OK). I cannot find a neutral switch, as its not where my Haynes manual says! The service light is on (the yellow one), as the steering lock isn't working but the car started Ok with this fault previously. I've also cleaned the two earths on the chassis (near the battery).

There are no fault codes registered.

I'm at a total loss as to where to go next. Any ideas?
Currently in andy.d1's garage:
2003 Megane 2 1.4 16v and 1998 Laguna 2.2dt estate

Last edited by andy.d1; 30th March 2008 at 08:43 PM.
andy.d1 is offline  
  5 Lastest Threads by andy.d1
Thread Forum Last Poster Replies Views Last Post
Megane 2 strange handling and OSR squeak Wheels & tyres 9 2204 27th August 2009 10:56 PM
Megane 2 - Renault alarm. Which one? Electronics ottoman 1 1201 8th February 2009 06:36 PM
Megane 2 cambelt problem Engines madnoel10 23 3508 22nd December 2008 01:13 AM
Megane 2 knocking on startup Engines Jonault 7 1844 7th November 2008 02:34 PM
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome