Renault Forums :: Independent Renault forum - View Single Post - 1.9D Water Pump gone - anything else?*Fixed*

View Single Post
post #1 of (permalink) Old 11th April 2008 Thread Starter
Junior Member
Join Date: Mar 2008
Posts: 4
Nominated 0 Times in 0 Posts
TOTW/F/M Award(s): 0
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
1.9D Water Pump gone - anything else?*Fixed*

Really don't know much about engines so will try to explain as best as possible...

Driving home yesterday started to get a squeeling noise at times and guessed belt or water pump could be dodgy. Very close to home and the temperature gauge went up to halfway on guage but no further then the battery charging warning light came on and steering got heavy

Car finally stopped as parking on the driveway so hardly moving at the time. No water in the chamber and found the belt although not broken seems to have slipped off. Friend has looked and confirmed waterpump has gone which was the reason for the belt coming off. Will be getting it to a Renault garage next week but am worried if it's likely there has been any engine damage - valves etc? Does this sound very likely as need to brace myself for repair bill.

supersweep is offline  
  5 Lastest Threads by supersweep
Thread Forum Last Poster Replies Views Last Post
1.9D Water Pump gone - anything else?*Fixed* Megane stevet14 6 3264 11th April 2008 08:27 AM
Renault Megane 1 - Boot Not Locking Electronics deano23285 6 3578 20th March 2008 03:03 PM
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome