Renault Forums :: Independent Renault forum - View Single Post - Trafic 1.9 dci Glow plug problems.

View Single Post
post #1 of (permalink) Old 5th January 2017 Thread Starter
unfit
Junior Member
 
Join Date: Jan 2011
Posts: 20
Nominated 0 Times in 0 Posts
TOTW/F/M Award(s): 0
Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
Trafic 1.9 dci Glow plug problems.

Hi,

My 1,9dci Trafic refuses to start. The problem started 3 days ago. The van had not been used for a month or so. The glow plug light did not come on and van refused to fire up. I left matters rest for a half hour and just chanced trying it again later on and sure enough glow plug lights come on and the van starts up as normal.
However, next morning, the same problem. Glow plug light will not come on and van will not start. This time, it did not correct the fault itself. I checked the glow plug relay and confirmed that it is receiving 12v but no power getting to the plugs. Changed over to another relay which I picked up in the local scrappy but things still the same.
Disconnected the coolant temp sender to see whether ECU would activate the glowplug relay with a default temp reading but no joy.
Beginning to run out of ideas at this stge.

Any help would be appreciated.

Thanks.
unfit is offline  
  5 Lastest Threads by unfit
Thread Forum Last Poster Replies Views Last Post
Trafic 1.9 dci Glow plug problems. Engines Nottnoc 38 842 5th January 2017 12:33 PM
Trafic 1.9 DCI turbo boost solenoid pipes Engines unfit 0 1377 29th August 2013 02:02 PM
 
 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome