Renault Forums :: Independent Renault forum - View Single Post - Renault - Scenic II - Start up noise

View Single Post
post #12 of (permalink) Old 16th June 2008
Junior Member
Join Date: Jun 2007
Posts: 29
Nominated 0 Times in 0 Posts
TOTW/F/M Award(s): 0
Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post

Hello All.
We have had from new an Aug 2004 Scenic 1.6 VVT and have now done 32,000 miles. From what I have read here I think our dephaser pulley is on its way out. The car will be four years old in Aug 08. Has anyone had any assistance from Renault UK with this problem with their car out of warranty? The car is heading towards its “four year” service which I think is a major one but the cam belt is not due until five years (I think). As we intend to keep the car for a good few years yet and if Renault UK does not assist, is it worth getting the cam belt done one year early as I am guessing the dephaser pulley is some way connected or involved with the cam belt?
Our car knocks which I think is the top engine mount, if the work above is being done do Renault have a solution to the engine mount knocking? I have seen within these forums a solution with a home made shim etc.
Finally our car seems to always do about 27-32mpg. 27mpg around town and 32 on a long run 80mph (ish) on a 200 mile run (resetting the computer etc.). Again within these forums I think I have read about getting some valve re-calibrated. What is this valve?
Many Thanks for looking and possibly your suggestions.
Currently in mickey1965's garage:
2004 Scenic 1.6VVT. DYN. 2011 Audi A4 2.0TDi
mickey1965 is offline  
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome