Renault Forums :: Independent Renault forum - View Single Post - Laguna II privilege

View Single Post
post #7 of (permalink) Old 21st June 2008
Diamond member
Eeeps's Avatar
Join Date: Oct 2006
Posts: 447
Nominated 0 Times in 1 Post
TOTW/F/M Award(s): 0
Thanks: 1
Thanked 28 Times in 27 Posts
Originally Posted by desavery View Post
I have a 2002 privilege, which for no apparent reason fails to start, I have changed the battery in the "credit card" type key to no avail - is it possibly the immobiliser which is not "switching off" or is the card failing? once the car starts it will be fine for a couple of weeks, any ideas?

Des Avrey
Sounds line a problems with the Card Reader. The battery in the card is not used for the start function (i.e. you can remove the battery and still start the car)

How many key cards do you have? Does it do the same on both?

You can check if the car is recognising the key very easily.

Firstly when you put the card in all the way does the steering lock disengage (quite obvious clunk from the steering column)?

If not then it could be a card or card reader issue.

Second, when you put the card in half way do you auxilary system come on (radio, internal lights etc)? If they do every time then it sound like a card reader problem. This is probably fixable.

Currently in Eeeps's garage:
2011 Clio III dCi 88 Dynamique and 2016 CitroŽn Grand C4 Picasso Exclusive+ EAT6 2.0 BlueHDi
Eeeps is offline  
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome