Renault Forums :: Independent Renault forum - View Single Post - Saga continues with the ecu!!!!!

View Single Post
post #1 of (permalink) Old 22nd February 2009 Thread Starter
Junior Member
Join Date: Feb 2009
Posts: 7
Nominated 0 Times in 0 Posts
TOTW/F/M Award(s): 0
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Saga continues with the ecu!!!!!

Hi all,
After purchasing my Laguna II, ive had nothing but problems. Everything is sorted now apart from the electrics!
When you first turn the car on it just hunts at 2k rpm and allows no throttle at all, then when you restart it its ok but wont go above 3k rpm (i think its called limp mode).
I have taken it to the garage and they cannot locate the fault. The keep resetting the faults but then they come back different everytime.

Now i think the problem is with the ecu . I am going to get it back and check the connections for corrosion first but i fear i may need a new ecu . Does this require decoding/reprogramming for my key etc

Any help will be much appreciated.

Many thanks in advance

monkey47 is offline  
  5 Lastest Threads by monkey47
Thread Forum Last Poster Replies Views Last Post
New ECU Electronics mwlaguna2 1 1036 7th March 2009 06:44 PM
Saga continues with the ecu!!!!! Electronics Jules 1 885 22nd February 2009 06:43 PM
Clutch master and slave cylinder Engines Lagdti 1 1249 10th February 2009 04:53 PM
Renault Laguna 1.6 expression not revving past... Electronics Mikey 5 2049 5th February 2009 09:24 AM
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome