Renault Forums :: Independent Renault forum - View Single Post - 2 Channel Amp Help

View Single Post
post #1 of (permalink) Old 24th March 2009 Thread Starter
Junior Member
Join Date: Nov 2006
Posts: 6
Nominated 0 Times in 0 Posts
TOTW/F/M Award(s): 0
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
2 Channel Amp Help


This may be a very dumb question but this is the first time i've fitted an amp so here goes. I have a Alpine IDA-X200 headunit with a brand new Alpine MRP-T222 2 channel amp, i've wired up the amp to some new Hertz components in the front so far so good.

The problem is i want to drive the factory rears off the head unit and the fronts off the amp, if i just have the RCA cable plugged into the head unit the amp powers the fronts lovely, if i then however plug in the factory speaker plug into the headunit to power the rears the fronts stop workings? the only wires connected to anything on the factory plug are the rear speakers?

Do i need to disconnect the front cables from this plug so the onbly ones left are for the rears?. The head unit has outputs for front/rear and subwoofer so does this mean i cant use an amp for the fronts and head unit for the rears?

Currently in al71's garage:
1996 Megane 1.6e RXE & 1998 Scenic RT
al71 is offline  
  5 Lastest Threads by al71
Thread Forum Last Poster Replies Views Last Post
2 Channel Amp Help Electronics Mikey 1 806 24th March 2009 03:43 PM
TSW Clio Wheels On A Scenic Wheels & tyres happyspear 5 1191 12th January 2008 08:25 PM
Scenic Judders In First Gear Engines rowli23 6 5427 17th September 2007 06:58 PM
Megane Radio In A Scenic Not Working Electronics Mickdoc 5 1607 3rd September 2007 01:41 PM
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome