Renault Forums :: Independent Renault forum - View Single Post - Clio problems

Thread: Clio problems
View Single Post
post #1 of (permalink) Old 14th April 2009 Thread Starter
Junior Member
Join Date: Apr 2009
Posts: 1
Nominated 0 Times in 0 Posts
TOTW/F/M Award(s): 0
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Clio problems

Hi people,

I am brand new to this forum (I'm from Australia), as I have recently purchased a 2003 Clio 2.0 Sport. For the most part I'm loving the car. But just got a problem that the previous owner has no knowledge (reportedly) of. I started it a couple of days ago and the revs were all over the place. At first it was just over-revving. Like a car would if it was cold and the auto-choke was keeping the enging going to get it warm. But even when the engine was up to temp. it still kept the RPM at around 2000-2500!!! Then it would drop and go up independant of my foot on the accelerator!?!?! Eventually the warning light came up on the dash saying there was an electronic problem and to contact a dealer.
Well I have had it towed to an auto electrician and he is suggesting a new Throttle Body . I'm not too keen as I think (from reading other forums) that this is too expensive, and will not solve the problem. The electrician said this morning that the car was now behaving fine....
I have read about this black box at the back of the engine. Could this be the problem? I need help!!!!

TomLucia is offline  
  5 Lastest Threads by TomLucia
Thread Forum Last Poster Replies Views Last Post
Clio problems Electronics madnoel10 1 612 14th April 2009 06:01 AM
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome