Renault Forums :: Independent Renault forum - View Single Post - Car won't start...possible ECU problem??

View Single Post
post #1 of (permalink) Old 19th June 2009 Thread Starter
Junior Member
Join Date: Jun 2009
Posts: 7
Nominated 0 Times in 0 Posts
TOTW/F/M Award(s): 0
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Question Car won't start...possible ECU problem??

Hi all,

Completely new to this - only came across this site when our 2003 03plate megane 1.4 16v crapped out last night! So glad to have come across it now! We've only had it about 6 weeks and for the last 2-3 it has been periodically not starting - it would turn over, but not start (until it felt like it). It then developed a problem where if stalled at all, it would not restart (embarrassing when sat at traffic lights!). I was giving the missus a driving lesson and I think she was close to stalling, but not quite - when it lost all power, not acceleration when she put her foot down(even though engine still running - big sign on dash saying car was now in neutral (even though no gear change! - car is manual btw).

Then to top it, last night, was parking outside my house, reversed, engine cut out completely, all lights on dash flashed on and off for a few seconds, red immobiliser light stays on, engine wont start or turn over.Wouldn't let me lock or unlock with kerycard for (I tried the spare fob as well - still no joy! Boot locked by itself during the process of all this. - oh yes, one other final point - passenger side window has not been working since we had it - noticed on service history that guy before had window regulator and motor changed only 2 yr ago. I've checked fuse #19 - all well, at a complete loss but beginning to think it may be the damn ecu away?? any thoughs greatly appreciated!!

cw1977 is offline  
  5 Lastest Threads by cw1977
Thread Forum Last Poster Replies Views Last Post
Please Help!! Megane not starting! Electronics madnoel10 3 986 20th June 2009 11:52 AM
Please Help!! Megane not starting! Electronics deni.babe 2 872 20th June 2009 09:53 AM
Car won't start...possible ECU problem?? Electronics maltech 5 2234 19th June 2009 07:00 AM
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome