Renault Forums :: Independent Renault forum - View Single Post - Starter button only works with clutch depressed and no reversing lights!

View Single Post
post #3 of (permalink) Old 18th September 2009
Platinum member
Mikey's Avatar
Join Date: Jan 2007
Posts: 1,184
Nominated 0 Times in 1 Post
Nominated TOTW/F/M Award(s): 4
Thanks: 0
Thanked 2 Times in 2 Posts
Seems to be a very common fault...... another one to add to the list on the Lag II!

Happened to mine. No reversing lights, rear wipe when reverse selected stopped and had to clutch the car to start.

The switch on the gearbox is at fault. Easy to replace and only costs about 20 plus the dreaded from Renault.

Make sure you get a 3 pin reverse light switch. I tried from a motor factor but they could only supply the 2 pin from the older Laguna's.

The swithc is located on the end on the gearbox close to the front of the car.

You'll have to get under the car and remove the underbody cover. Lay on your back looking up on the passenger side of the car, you'll see the switch towards the front of the box on the end of it. It'll have a pale green connector going to it (once you've wiped the crud off it!) If memory serves, use a 22mm spanner to undo it. Take the old one out, there might be a little bit of oil spill but most of the time there will be none, put the new one in, recoonnect and you're golden!

Understeer is when you hit the wall with the front of the car.
Oversteer is when you hit the wall with the rear of the car.
Horsepower is how fast you hit the wall.
Torque is how far you take the wall with you.

PSN: MEW1980
Currently in Mikey's garage:
1996 Mazda MX-3 V6, a 2002 1.2 8v Fiat Punto active (the Wife's!) and a 1998 Suzuki GN 125. Used to own a 2002 Laguna II Dynamique 1.8 16V (Now Sold yey!)
Mikey is offline  
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome