Renault Forums :: Independent Renault forum - View Single Post - Key card not working/not recognised

View Single Post
post #1 of (permalink) Old 24th October 2009 Thread Starter
Junior Member
Join Date: Oct 2009
Posts: 1
Nominated 0 Times in 0 Posts
TOTW/F/M Award(s): 0
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Key card not working/not recognised

Hi, I have a 55 Megane, Have had it for 2 years with no problems, until now. For the past 2 months, everytime I put the card in the ignition slot, it reads either "please insert card", "or no card". After trying it 2 or 3 times the car started, until 1 day it didn't. I changed the battery, it didn't solve the problem straight away, but after a day or 2 it worked normally. Now 2 weeks later it's stopped reading card again, I changed battery but this time it hasn't helped. It starts eventually,sometimes takes 10 mins, I don't understand what's wrong as if it was knackered surely the car wouldn't start atall. Aw, another thing, when you shut the passenger door while car is running, it says insert card for a couple of seconds, then goes back to normal. Hope someone can help. Thanx for reading. Sarah
Currently in sarahtindal37's garage:
55 Renault Megane 16V Expression
sarahtindal37 is offline  
  5 Lastest Threads by sarahtindal37
Thread Forum Last Poster Replies Views Last Post
Key card not working/not recognised Electronics mechanic 3 4493 24th October 2009 03:58 PM
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome