Renault Forums :: Independent Renault forum - View Single Post - Renault Clio 2 - Heater Fan Not Working*FIXED*

View Single Post
post #3 of (permalink) Old 6th March 2010 Thread Starter
Junior Member
Join Date: Jan 2010
Posts: 3
Nominated 0 Times in 0 Posts
TOTW/F/M Award(s): 0
Thanks: 0
Thanked 2 Times in 1 Post
Re: Renault Clio 2 - Heater Fan Not Working*FIXED*

Originally Posted by tuner View Post
HI Funk-star,

Ive been searching inet as well to find a solution to what i have.
I have this; fan not working in either of 1234. But it is working when i apply 12v staright to fan(dismantled it) from car battery. THat means fan itself (without resistences block) is fine.
Now kud u please explain, u said
"remove driver scuttle panel

unbolt firewall 10ish 10mm bolts

unplug fan connector and check voltage with ignition on and fan switch at 4

If you have 12volts then this is the cheap fix for you."

Do u mean to say there is a fan connector behind driver panel? Is it easy to open panel? Do u need to dismantle steering wheel to get access to fan connector?
How do you start opening drivers panel? where are those 10mm bolts?
I have Haynes...
Its all under bonnet work, the 10mm bolts are on the firewall / bulkhead, you will see the panel under screen area behind engine which will un bolt and allow easy acess to the fan gubbins (not the scuttle tray)
You can then unplug the motor and test voltage.

Where are you putting a direct 12v supply to the fan?

also if like you say the fan works then i would suggest checking the switch or fuse.

Hope you get it sorted


Currently in funk-star's garage:
a lot of mk1 golfs lol
funk-star is offline  
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome