Renault Forums :: Independent Renault forum - View Single Post - Renault - Laguna II - ESP light showing

View Single Post
post #2 of (permalink) Old 19th July 2006
Platinum member
Horatio's Avatar
Join Date: Jul 2005
Posts: 6,475
Nominated 0 Times in 7 Posts
Nominated TOTW/F/M Award(s): 8
Thanks: 0
Thanked 95 Times in 64 Posts
I'm guessing this is the 2.0 IDE . My previous car (also an 02 2.0) had pretty much the same problem, though it used to throw up "Fuel injection system faulty" followed by "ESP faulty" and occasionally "Anti-pollution system faulty."

Most times, I could recover from 'limp home' mode by stopping and re-starting the engine. On the few occasions where that didn't work, I took the car to the dealer. Sometimes it stored a fault code, sometimes it didn't. Whenever it did, it was invariably something to do with no.2 injector.

The dealer eventually replaced no.2 injector (and left me with fuel spraying all over the engine compartment, but that's another story.) I changed cars a few weeks later, so I can't be certain that the fault was cured, but it didn't come back during the remaining time that I had the car.

Due to the design of the IDE , the injectors are a nightmare to get at. It looked to me like the intake manifold had to come off at the very least, though that may just have been the tip of the iceberg.
Currently in Horatio's garage:
2010 Laguna III Initiale.
Horatio is offline  
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome