Renault Forums :: Independent Renault forum - View Single Post - Assorted Clio Problems

View Single Post
post #5 of (permalink) Old 26th March 2011 Thread Starter
Junior Member
Join Date: Mar 2011
Posts: 15
Nominated 0 Times in 0 Posts
TOTW/F/M Award(s): 0
Thanks: 3
Thanked 0 Times in 0 Posts
Re: Assorted Clio Problems

Well, back from the garage.

The mechanic seems pretty annoyed and said that they couldn't get the problem to occur and said changing the sparks was a waste of money...

Spark plugs have been changed however (25) and he was right, still the same problem. Drive along, warning light comes on (this can be forced to happen by going about 40mph then slowing down to take a turn) if I stop the revs fall to the point of stalling/nearly stalling. Also turned it on outside the house and the same, revs fall, warning light...

I've had a look under the bonnet and have found that one of the wires that connects the MAP sensor the the loom has at some point snapped and has been replaced. The work looks good, and is taped securely but not sure if this is where the problem lies. I had planned to clean the MAP sensor , but once I'd disconnected the plug from it I didn't know which way to pull it to take it off! Any help on this appreciated.

The plan is to keep running the car as it is, if it breaks down then bingo, I'll call out roadside and I can't be told that there's no problems. If it doesn't I'm going to get it in with a Renault specialist near me to begin the expensive process of changing parts.
Currently in bradley_w_2003's garage:
2001 Clio Sport 1.2 16V
bradley_w_2003 is offline  
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome