Renault Forums :: Independent Renault forum - View Single Post - Renault Clio 2003 - Engines - Loss of power and Warning Light

View Single Post
post #160 of (permalink) Old 27th April 2011
The Professor
Junior Member
Join Date: Apr 2011
Posts: 17
Nominated 0 Times in 0 Posts
TOTW/F/M Award(s): 0
Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
Re: Renault Clio 2003 - Engines - Loss of power and Warning Light

Originally Posted by ollie72 View Post
We have the same problem, we changed the Map Sensor today and it is still running rough if not worse.
I'm afraid the same happened here! I won't be able to look again till tomorrow but next steps for me are:
  1. Find and check the engine earthing strap (somewhere between the chassis and gearbox under the battery tray apparently)
  2. Change the coil pack
  3. Change the crank sensor
I've already put a new engine loom on as it showed signs of wire chewing, cleaned the throttle body and generally checked wiring connections... I'm loathe to go straight into 2 and 3 as the ECU isn't storing any DTC's. This is the biggest frustration, with the engine running as rough as it is, I'm really surprised nothing's showing. I'd have expected a crank sensor fault to show and at least a P0300 if the coil pack was playing up. I'm going to try to run a live scan with EngineCheck and see if that shows up anything.
To say I detest this car is an understatement!
The Professor is offline  
The Following User Says Thank You to The Professor For This Useful Post:
ollie72 (29th April 2011)
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome