Renault Forums :: Independent Renault forum - View Single Post - Clio DCi rough start from cold *FIXED*

View Single Post
post #20 of (permalink) Old 1st December 2011 Thread Starter
Diamond member
BillaBongBaby's Avatar
Join Date: Oct 2011
Posts: 869
Nominated 0 Times in 0 Posts
TOTW/F/M Award(s): 0
Thanks: 46
Thanked 34 Times in 29 Posts
Re: Clio rough start from cold

Just a quick update....

I visited my local SC Motor Factors this afternoon, to
buy the first of the possible faulty items.....

and I had a very interesting chat with the guy behind
the counter.
He started off by laughing, and saying
''uh oh - It's Renault day!''
obviously they've had a few beleaguered owners in now it's getting colder.

Anyway - long and the short - I described the symptoms
(all lights on/off as they should, strong start, fires 1st time, runs rough at 500rpm for 60 secs then revs increase to 900rpm perfect therafter)
and he asked me if it's had ever been serviced at a Renault Main dealer .. I roll my eyes and say nope, what am I? a Rothschilds!
He says it sounds like it needs a software update!

Apparently, those 'rich' peeps who get their cars serviced at Renault get these updates without Renault even mentioning the car needs them,
or that they've even done them.... it's like a trade secret or something.

He has given me the phone number of our nearest dealership and the phone number of a friend of his who works for Renault
who can update it for us, but keep Renault themselves out of the loop ... if you know what I mean!

Just thought I'd run this past you guys and get an opinion or two

oh Renault - you sneaky lot!
Currently in BillaBongBaby's garage:
03 CLIO 80 Billabong 1.5DCi special edition in metallic Blue or is it Green?
BillaBongBaby is offline  
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome