Renault Forums :: Independent Renault forum - View Single Post - Help - Speedo stops

View Single Post
post #2 of (permalink) Old 8th February 2012
Platinum member
mord's Avatar
Join Date: Jun 2009
Posts: 5,250
Nominated 3 Times in 11 Posts
Nominated TOTW/F/M Award(s): 4
Thanks: 47
Thanked 514 Times in 490 Posts
Re: Help - Speedo stops


undo the wheel nuts/bolts on front left wheel.
jack car up.
remove wheel.
turn steering left until lock

speedo//abs sensor is the thin cable that goes to the hub and is clipped onto it on the back by the CV joint.
follow the cable back across the shock absorber down to the lower suspension arm and up to the left and behind the plastic splash guards.
you are looking for a round connector hidden/clipped up behind the smaller splash guard. unclip the guard, then unclip the connector.
this connector can be a real pain to unclip, as it has to be very tight to keep water etc.. out.

try using wd40 to soak into the seals to allow it to unclip, you may need ot try to lever the connector apart (be carefull you dont damage the ABS loom socket)
the sensor unclips from the hub, it is also a tight push fit.

have a look at it all, if your unhappy about forcing the connectors open, then take it to a garage to do.
the job is 15-30 minutes to do(garage time.)
Currently in mord's garage:
The CreditCard Holes sooo DEEEEP NASA have put up warning signs about a black hole on the Driveway: update, the driveway and home have fallen in...
mord is offline  
The Following User Says Thank You to mord For This Useful Post:
chrig90 (9th February 2012)
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome