Renault Clio - Engines - Starting problems - Page 2 - Renault Forums :: Independent Renault forum

LinkBack Thread Tools Display Modes
post #6 of 7 (permalink) Old 1st July 2007
Let's be carefull out there
chris m's Avatar
Join Date: Jan 2006
Posts: 19,344
Nominated 1 Time in 1 Post
Nominated TOTW/F/M Award(s): 3
Thanks: 3
Thanked 32 Times in 32 Posts
Send a message via MSN to chris m
Originally Posted by Tyranosaurus Alan View Post
Thought that the imobiliser wouldn't make the engine turn over.

How do i test the Top Dead Centre sensor? Do i check for an open circuit with a multi meter?

What are the relays on the inner wing, saw they were mentioned on the only other thread about the 1.6 engine.
Try giving it a clean 1st. They are magnetic so can collect metal dust, which reduces the signal, a clean can often make the difference.
Currently in chris m's garage:
2000 Scenic 2.0 16v Monaco, BMW 3 Series, Pug 206
chris m is offline  
Sponsored Links
post #7 of 7 (permalink) Old 11th July 2007 Thread Starter
Join Date: Jun 2007
Posts: 68
Nominated 0 Times in 0 Posts
TOTW/F/M Award(s): 0
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Well finally got round to having a look at it.

Undid the two bolts holding the sensor in place, after dismantling a lot more around it, and couldn't get it out.
I sprayed lots of WD40 in the area and not the car starts.

How do I get the sensor off to replace it?
Currently in Tyranosaurus Alan's garage:
1996 laguna 2.2 diesel
Tyranosaurus Alan is offline  

clio , engines , problems , renault , starting

Quick Reply

Register Now

In order to be able to post messages on the Renault Forums :: Independent Renault forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:


Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.

Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode

Posting Rules  
You may not post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome